“Створюємо ліси разом”: у Кодимі висадили клени на місці масових поховань

У ці вихідні працівники Кодимської міської ради та КП “Кодимакомунсервіс” долучилися до акції з озеленення «Створюємо ліси разом», започаткованої головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гриневецьким.
КодимаМолоді клени висадили на невеликій ділянці біля пам’ятника, що на площі Гусєва. У видадці дерев взяв участь і міський голова Сергій Лупашко.
Як розповіли у міській раді, це святе для кодимчан місце, бо братська могила на цій місцині має свою історію.
Тут зібрані різні тимчасові поховання часів Другої світової війни, в основному часів звільнення Кодими – з території лікарні, яка на час звільнення Кодимщини була військовим шпиталем, поховання із саду військкомату, невідомих могил, знайдених слідопитами післявоєнний час, двох братських могил з парку біля Будинку культури (нині площа Перемоги). У дні звільнення Кодимщини (а це був березень 1944 року) загинуло 926 осіб, з них – 736 невідомі.
“Піднімуться молоді дерева у пам’ять про загиблих. А згодом – і їх замінить памолодь. Й так нескінченим буде нагадування про подвиг і звитягу воїнів, які звільнили наш край від поневолювачів“, – йдеться в повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *