Школярів Доброславської ОТГ привчатимуть до роздільного збору сміття

Доброславська селищна громада Одеської області отримала 54 контейнери для сміття за перемогу молоді в міжнародному конкурсі. Про це повідомила селищний голова Людмила Прокопечко.

«Я вже розповідала нещодавно про те, що молодіжна команда Доброславської селищної ради стала переможцем проєкту Міжнародної організації з міграції (МОМ) “Долучайсяся, взаємодій, створюй: активна молодь та місцева влада на захисті довкілля”, що фінансується Посольством Великої Британії, та отримала грант на реалізацію власного екологічного проєкту. Сьогодні ми отримали першу частину необхідного обладнання – 54 контейнери для роздільного збору відходів. Ці контейнери ми передамо в наші заклади освіти. А незабаром ми отримаємо ще багато різного обладнання та матеріалів, але про це пізніше, бо, як ви знаєте, далі обов’язково буде»,– зазначила у своєму дописі у соцмережі Л. Прокопечко.

Раніше повідомлялося, що селищна рада видатки бюджету у жовтні спрямувала на вирішення проблем у закладах освіти.

Зокрема, капітально відремонтували котельну Доброславського навчального-виховного комплексу, а у шкільному харчоблоці встановили вентиляційну систему.

Ще одним нагальним питанням для закладів освіти є відсутність пожежної сигналізації. Цієї проблеми вже немає у  Кремидівській  та Трояндівській  школах, в яких встановили протипожежні системи в повному обсязі.

Нагадаємо, що до складу громади крім селища Доброслав входять села Улянівка, Шевченкове-Кут,  Зоринове, Шомполи, Вовківське, Великі Ламзаки, Касяни, село Якова,  Кремидівка, Благодатне, Христо-Ботеве, Степове, Трояндове, Ониськове, Ставки. Чисельність населення цієї ОТГ понад 15 тис осіб. Крім того, тут є три старостинські округи: Шомполівський, Кремидівський, Трояндівський. Площа цієї ОТГ складає 310 кв км.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *