В Одесі не вистачає ліжок у “ковідних” лікарнях і черга за кисневими концентраторами – волонтерка

Станом на 25 жовтня в Одесі не вистачає ліжок у “коронавірусних” лікарнях та сформувалася черга громадян за кисневими концентраторами. Про це розповіла керівниця благодійного фонду “Корпорація Монстрів” Катерина Ножевнікова.

Зокрема, у черзі за кисневими концентраторами фонду вже більше 20 хворих на COVID-19. Серед них пацієнти з сатурацією кисню 70-80%.

За словами Ножевнікової, в одеських COVID-лікарнях залишилося близько 100 кисневих концентраторів. Їх можуть отримати пацієнти, які уклали декларацію з сімейним лікарем.

“У нас концентратори вже закінчилися. Ті, у кого немає декларацій, залишаються без кисню. Потік дзвінків щодо кисню не припиняється”, – зазначила Ножевнікова, додавши, що це пов’язано з кількістю хворих: “Підготовка була достатньо серйозною, місць багато, але ми вже перевершили всі показники квітня, коли був колапс. Лікарів не вистачає.”

За словами керівниці фонду, сьогодні пацієнтів госпіталізували у Біляївку.

“Можливо, це було ще до виписки пацієнтів. Інформація про наявність місць змінюється кожні чотири години. Вони постійно з’являються: пацієнти виписуються, пацієнти помирають. Два дні тому назад приїжджав міністр. Місць не було, але коли він приїхав, вони чудесним чином з’явилися”, – додала Ножевнікова.

Тим часом директор міської клінічної лікарні №1 Євген Григор’єв відмовився коментувати ситуацію, зазначивши, що у лікарні було виділено 100 місць і всі вони зайняті. А директор міської клінічної лікарні №10 Денис Себов порадив отримувати інформацію від одеської мерії.

Пресслужба мерії повідомила, що станом на 25 жовтня в Одесі у “коронавірусних” лікарнях є 41 вільне місце: 30 місць у Дитячій міській клінічній лікарні №3; 7 – у пологовому будинку №2; 3 місця у міській клінічній лікарні №1 та 1 місце у лікарні №8.

На дистанційному засіданні оперативного штабу директор департаменту охорони здоров’я Одеської міськради Левон Нікогосян зазначив, що в Одесі є 1123 ліжок для пацієнтів з COVID-19, з них 930 ліжок з централізованим киснезабезпеченням та 102 реанімаційних.

Станом на 25 жовтня в Одесі з коронавірусом госпіталізовані 955 дорослих та 90 дітей; вдома лікуються 12 613 осіб. Наразі хворіє 13 568 людей, з яких 3 463 – діти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *