В Арцизі встановили нову кисневу станцію для хворих з COVID-19

24 жовтня Арцизька опорна лікарня для лікування хворих з коронавірусом завершила встановлення автономної кисневої станції.

«Сьогодні закінчили встновлення нової кисневої станції в нашій ЦРЛ. Споживання рідкого кисню, який обходився нашій лікарні в 30 тисяч грн на добу, значно знизиться. Але найголовніше, в умовах дефіциту кисню, киснева станція – це життя людей. В цьому нам допомогли обласна державна адміністрація і облрада», – розповів Арцизький міський голова Сергій Парпуланський.

Раніше повідомлялося, що минулого тижня увага медичної спільноти області була прикута до Арцизької опорної лікарні.

Тут відкрили діагностичну частину приймального відділення, в якій з’явилося новітнє обладнання: відеоцистоскоп, відеогістероскопія, фіброгастроскоп, колоноскоп, бронхоскоп, сучасне КТ і УЗД, спірометр.

Крім того, 20 жовтня лікарня в Арцизі стала місцем проведення виїзного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я Одеської області за участю першого заступника міністра охорони здоров’я України.

Нагадаємо, що до складу міської громади входять м. Арциз та села Виноградівка, Главані, Делень, Задунаївка, Кам’янське, Надеждівка, Нова Іванівка, Новоселівка, Новохолмське, Плоцьк, Прямобалка, Холмське.

Арцизька опорна лікарня обслуговує жителів ще й інших населених пунктів Бессарабії.

Сільська лікарня на Одещині 24 жовтня закінчила установку автономної кисневої станції
Сільська лікарня на Одещині 24 жовтня закінчила установку автономної кисневої станції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *