Проїзд в одеському електротранспорті здорожчає до 8 грн, а в маршрутках коштуватиме 10 гривень

З жовтня проїзд в одеському міському електротранспорті планують підвищити з 5 до 7-8 гривен. Також удвічі виросте вартість проїзних квитків, але пільгові категорії будуть все так само користуватися трамваями і тролейбусами безкоштовно. 

Про це на презентації нових електробусів повідомив одеський віце-мер Сергій Тетюхін. Вартість проїзду в одеському електротранспорті планують підвищувати з жовтня. За словами віце-мера, 1 червня у багатьох містах країни тариф за проїзд в електротранспорті виріс, але в Одесі він залишався незмінним. На сьогодні квиток на львівський трамвай складає 10 грн, у Вінниці і Києві проїзд коштує 8 грн. Проте, у зв’язку з інфляцією і подорожчанням електроенергії, Одесі також доведеться підняти ціни.

Попередньо проїзд здорожчає на 2-3 гривні – 8 гривен за квиток доведеться платити одеситам, які розраховуються готівкою і 7 грн – безготівковий розрахунок (у якості стимулу переходити на електронний квиток). Також здорожчають проїзні квитки, в яких базовий тариф не мінявся з 2016 року і складає 2 грн за поїздку. Його піднімуть удвічі – до 4-5 грн.

Проте, пільгові категорії населення будуть, як і зараз, користуватися електротранспортом безкоштовно.

А от вартість проїзду у міських маршрутках підніметься вже з 15 вересня і становитиме 10 гривень, на відміну від нинішніх 7-ми. Керівництво автопідприємств пояснює здорозчанні підвищенням цін на запчастини і пальне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *