Голова Іванівської ОТГ просить зберегти райлікарню, і не приєднувати її до Березівки

Голову Іванівської селищної громади Віктора Лобача засмутила нарада в департаменті охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації. На ній стало відомо, що малих лікарень, які раніше були в районах з населенням до 30-ти тисяч скоро не залишиться. А з боку держави надаватиметься всебічна підтримка тільки опорним лікарням.

Таких в Одеській області тринадцять, а для мешканців Іванівської громади – одна в місті Березівка, зауважив Віктор Лобач на своїй сторінці у Фейсбук. Місцеву ж лікарню мають залишити філіалом Березівської опорної лікарні. Це при тому, наголошує голова ОТГ, що заборгованість по заробітній платі в цій лікарні на вчорашній день була 4,6 млн гривень, лікарів не вистачає.

ЛобачУ нас, поки що, заборгованості немає. Що пропонують нам: залишиться амбулаторія з  денним стаціонаром, хоспіс, (хто не знає, це надають допомогу перед смертю) і хірургія одного дня – скриватимуть фурункули і все.

Які ще нам пред’являють претензії: не вистачає ліків, а також те, що лікарям за медичні послуги пацієнти платять.

А скажіть будь ласка, хто лікувався, наприклад в обласній лікарні? Там що кожного пацієнта зустрічають бутербродами з ікрою та квітами, чи також є такі проблеми? Думаю, що є.

Мабуть в майбутньому дійсно залишаться тільки великі опорні лікарні, але зараз, поки що, цього не побудовано, не має доріг. Не треба передчасно ламати те,  що зараз працює та дає людям хоча б якусь надію на життя.

Особисто я не згодний з такою реформою, як і більшість депутатів громади, не зважаючи на шалений тиск, саботаж колишніх працівників, а також  деяких тих, хто на даний час працює в  лікарні, переманюванні молодих лікарів, ми будемо продовжувати розпочату нами реорганізацію нашої лікарні, шляхом приєднання до первинної медицини.

Так, можливо ми втратимо одне відділення, але збережемо основну мережу в цілому.

Ще раз звертаюся до медичного персоналу і всіх працівників лікарні, багато з вас тут пропрацювали десятки років, виросли в цьому районі, на цій землі, у когось поховані ваші батьки – давайте об’єднаємось, не будемо піддаватись паніці, а робитимемо справу заради себе і людей, що тут проживають. Зробимо свій новий фінансово-спроможний лікувальний заклад, а в Березівку ви завжди встигнете приєднатися», – йдеться в дописі голови Іванівської громади Віктора Лобача у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *