Генсек Ради Європи Андреас Кіфер відвідав Балтську громаду

У містечку Балта на Одещині, що є адмінцентром великої громади, посадив дерево Генеральний секретар Конгресу місцевої влади Ради Європи Андреас Кіфер.

Про це повідомив мер Сергій Мазур на своїй сторінці у Фейсбук.

«Маємо досвід європейського партнерства, завжди готові до ділових стосунків та обміну досвідом.  Саме тому візит до Балтської громади генерального секретаря Конгресу місцевої та регіональної влади Ради Європи Андреаса Кіфера, де маю часть працювати у складі української делегації вже кілька років, має для нас велике значення. Поділилися успішними практиками в різних сферах життєдіяльності громади, обговорили проблематику на рівні громад та країни, поспілкувалися з нашою молоддю. Відвідали кілька соціальних об’єктів, Костел, підприємство в с.Гольма, а також розповіли про свої плани на майбутнє. Символічна традиція громади – посадка дерев на Набережній Співдружності нашими гостями. Пан Андреас висловив загальне задоволення від візиту до громади, і у нас – надзвичайно позитивні враження від спілкування та перспективи подальшої співпраці”, – розповів міський голова Сергій Мазур.

БалтаКрім того, Пан Андреас разом з міським головою Сергієм Мазуром відвідали кілька соціальних об’єктів, у тому числі і Балтську публічну бібліотеку, де відбулася зустріч з молоддю. А ще завітав на одне з місцевих підприємств, компанії “GRANULKA”, яка виробляє корми для птахів.

“Зустрічали Генерального секретаря Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Де зустрічали? В маленькому селі Гольма, яке знаходиться на півночі Одеської області! Такого високого рангу керівників наше село ще не бачило!”, – поділився дописом засновник підприємства Євген Кіфоренко.
Крім того, відвідав Балтську громаду і голова Верховної Ради Дмитро Разумков, який 28-29 липня перебував з візитом на Одещині. Зокрема, як пан Кіфер взяв участь у XVI Українському муніципальному форумі, який Асоціація міст провела в Одесі.

Зазначимо, що до складу Балтської громади увійшли міська  і багато колишніх сільських рад: Бендзарівська, Білинська, Борсуківська, Гольм’янська, Кармалюківська, Козацька, Коритненська, Лісничівська, Миронівська, Обжильська, Оленівська, Пасатська, Пасицелівська, Переймівська, Перелітська, Саражинська, Новопольська сільські ради. Таким чином, до громади входять місто і 31 село, населення громади сягає майже 32 тисяч осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *