Як будується новий дитсадок у селищі Таїрове? ВІДЕО

Новий дитсадок на території Таїровської ОТГ зводиться за президентською програмою “Велике будівництво” на умовах співфінансування: 70% коштів виділяє місцевий бюджет, 30% – державний. Будівля розрахована на 90 малят, матиме два поверхи, цокольне приміщення і великий басейн на території. Темпи робіт проінспектували керівники селищної ради, завітавши на будмайданчик.

Підготовчі роботи вже виконано, розроблений котлован, інший залито бетоном, змонтовані перші блоки й колони, триває утеплення стін і гідроізоляція по усьому периметру будівлі. Як кажуть забудовники вже виходять з нульового циклу. Ще пару тижнів – і почнуть зводити стіни і перекриття.

Роботи веде будівельна компанія з Ізмаїлу «Дунайводбуд»: на ринку Одещини забудовник має значний доробок з 1992 року, займається гідротехнічними спорудами, але останнім часом долучається до зведення соціальних об’єктів, серед них – освітні заклади в Одесі та Бессарабії. Таїровський дитячий садок цікавий тим, що одне з нижніх приміщень згідно проекту передбачено укріпити посиленним перекриттям, – на випадок військових дій або небезпечного стану.

“Проектом передбачено будівництво до 15 місяців, ми хочемо зробить це пошвидше. До кінця року план такий: ми робимо перший, другий поверх, перекриття, стіни, маємо встановити вікна, двері і повністю перекрити дахом дану будівлю. Можливо встигнемо оздоблювальні роботи”, – пояснює Олексій БАБЕНКО, директор ПАБ «Дунайводбуд» (м. Ізмаїл).

Окреме питання стосується комунікацій. Наразі сюди доведені водопостачання і водовідведення, планується окреме енергопостачання і підведення газу для опалення нової будівлі. Як відзначає місцева влада, цей дитячий садок не перекриває потребу громади у дошкільних закладах, тому плани величезні.

Ми починаємо проектування ще одного дитячого садка в масиві Дружний, і почаикової школи з групою дошкільної підготовки в Сухому лимані. На щастя, у нас громада росте, зараз вже налічується  порядка 74 тисяч жителів, через 3-5 років прогнозуємо збільшення нселення до 150 тисяч, тому плани у нас великі, ми за 2-3 роки маємо збудувати мережу закладів, ввести їх в експлуатацію і перекрити ту чергу, яка виникає”, – розповів Олександр ОРЛОВ, секретар Таїровської селищної ради.

Крім того, аби вирішити потребу з нестачею місць в дитсадках і школах, керівництво громади веде активні перемовини із забудовниками, які зводять нове житло на території ОТГ. Переконують їх передбачитии нові освітні об’єкти у густонаселених мікрорайонах.

Як виглядає будівництва зараз, можна побачити у ВІДЕО від “Південь медіа мережа”:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *