Новий спортзал і харчоблок: як Лиманська ОТГ готує школи до навчального року?

Масштабні ремонтні роботи розгорнуті в освітніх закладах Лиманської сільської територіальної громади, що у Білгород-Дністровському районі на Одещині. До початку 2021/2022 навчального року тут оновлюють шкільну їдальню, міняють підлогу у спортивній залі і облаштовують затишний освітній простір.
Лиманська ОТГЯк повідомив прес-центр Лиманської громади, зараз розпочато повне переоснащення харчоблоку та їдальні у Трапівській школі. Ремонт проводиться комплексно: заміна комунікацій, системи опалення і вентиляції, водопостачання та водовідведення, електричних мереж, заміна підлоги та оздоблення стін. Також мають замінити кухонні плити, обіцяють завершити до вересня 2021 року. На ремонт місцева влада витратить майже 1,1 млн гривень.
Ще стільки ж вкладено і в благоустрій освітнього закладу в адмінцентрі громади, Лиманському НВК. Тут облаштували подвір’я, замостили 700 квадратних метрів тротуарною плиткою, аби діти не травмувались і отримали зручне місце для проведення різних заходів. А ще в Лимані відремонтуваи спортивну залу, замінивши стару підлогу сучасним якісним покриттям.
Лиманська ОТГ Ці кошти – залишки освітньої субвенції за 2020 рік, який виділялись нашій громаді минулого року. Депутатський корпус запропонував поділити їх порівну між двома школами, і цього року ми закриємо найбільш проблематичні моменти. Хочемо, щоб кожній дитині нашої громади у школі було комфортно”, – пояснив голова громади Василь Резніченко. 
Не забули про ще один освітній заклад, – у селі Приморському, яке у цьому році приєдналось до складу ОТГ. З освітньої субвенції, яку передав Татарбунарський райвідділ освіти на утримання школи з минулого року, а це лише 158 тисяч гривень, до нового навчального року планують замінити меблі, придбати нові парти і шафки для дітей. Між тим, школа, як і садок, що підпорядковані тепер громаді, потребують серйозних капіталовкладень.
Як повідомили у відділі освіти Лиманської сільської ради, разом усі три школи охоплюють навчанням 514 школярів.  Уперше за парти у новому навчальному році сяде 55 першачків.
Нагадаємо, як повідомляла СИЛА ГРОМАД, Лиманська сільська територіальна громада, що в колишньому Татарбунарському районі, об’єднала три сільські ради: Лиманську, Трапівську і Приморську.
Загальна кількість населення складає близько 5 тисяч жителів.
Лиманська ОТГЛиманська ОТГЛиманська ОТГЛиманська ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *