“Ми не банкомати!”: одеські моряки мітингували проти корупції

Одеські моряки влаштували акцію протесту біля Київського районного суду, де протягом 8 років розглядають справу начальника інспекції з підготовки та дипломування моряків, якого затримали на хабарі. 

Учасники акції вимагають, аби “судова система працювала в інтересах українських моряків, а корупціонери, які підривають економіку та авторитет держави, були покарані” згідно з Кримінальним кодексом України.

Моряк – це складна професія, а не мішень для корупційних схем. Ми вимагаємо прозорого, чесного правосуддя, аби український моряк міг спокійно жити та працювати”, – поділився один із учасників акції, моряк Кирил Бережний.

В Одесі моряки вийшли на мітинг через затягування справи про корупцію в сфері дипломування

За словами кореспондентки Суспільного, засідання у справі перенесли. Зранку прокурори повідомили, що на засіданні не буде захисників. Як розповів суддя Вадим Іванчук, розгляд справи триває з 2017 року, однак жодного разу потерпілі не з’являлися на засіданні.

Судді, які планували вийти на акцію та взяти у потерпілих розписку, що зобов’язала б їх прийти на наступне засідання, не вийшли на мітингарів. Справу призначатимуть на серпень.

ВІДЕО – Суспільне. Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *