За вакциною – на стадіон: в Одесі запрацював перший центр масової вакцинації

30 травня в Одесі почав працювати перший центр масової вакцинації від коронавірусу для осіб, які записались на щеплення на порталі «Дія».   Це уже третій центр в Україні – учора аналогічні заклади відкрились у Києві та Львові.

Центр вакцинації в Одесі розташований на території стадіону Національного університету “Одеська юридична академія”, за адресою: Фонтанська дорога, 23а, повідомляє СИЛА ГРОМАД.

Аби уникнути небажаних скупчень і черг, кожному відвідувачу призначили щеплення на певний час. На території стадіону встновили 8 столів, за якими роблять уколи протиковідної вакцини. Впродовж півгодини стежать за станом здоров’я кожної людини.

стадіонОчікується, що центр робитиме 200-300 щеплень від COVID-19 на день. Усі люди з листа очікування віком від 60 років отримають телефонний дзвінок та будуть запрошені на вакцинацію у конкретний час, щоб уникнути черг та скупчень людей.

Наразі щеплення роблять вакциною китайського виробника Coronavac (Sinovac Biotech, Китай) одеситів у віці від 60 років, які зареєструвалися в листі очікування на державному вебпорталі «Дія» або в мобільному додатку.

В Одесі імунізують до 17.00 години вечора, а за тиждень планують відкрити три такі центри, повідомила очільниця департаменту охорони здоров’я міськради Олена Якименко. 

“На селищі Котовського – “Волна”, на Середньофонтанській і в “Мегадомі”. В Одеську область надійде 9 тисяч вакцини “Pfizer” для працівників закладів освіти”, – повідомила Олена Якименко.

Крім того, у центрі вакцинації обіцяють видавати сертифікати про щеплення проти коронавірусу після отримання другої дози препарату «Coronavac». Ці сертифікати потрібні для подорожі за кордон.

Вакцинацію проводить мобільна бригада міського Центру первинної медико-санітарної допомоги №3. Сімейні лікарі запрошують пацієнтів за списком на вакцинацію із зазначенням конкретного часу, щоб уникнути очікування в черзі.

Крім того, триває ревакцинація пацієнтів від COVID-19 відповідно до графіка.

У МОЗ повідомили, що відкриття центрів масової вакцинації проти коронавірусу у різних населених пунктах цілковито залежить від рішення місцевої влади.

З початку кампанії вакцинації від COVID-19 щеплення отримали понад мільйон українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *