Великдень буде вдома: Уряд продовжив карантин до 30 червня

Уряд продовжив до 30 червня режим надзвичайної ситуації через ситуацію з коронавірусом. Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні Кабінету Міністрів 21 квітня. При цьому прем’єр-міністр закликає українців до обережності під час святкування Великодня.

«Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації. Надзвичайна ситуація насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії. Водночас це ще одне нагадування всім українцям, що ми маємо залишатися обачними та обережними. Адже від цього залежить здоров’я та життя наших близьких», – сказав Шмигаль.

За його словами, особливо таку обачність та свідоме ставлення люди мають показати в період травневих свят та Великодня.

При цьому прем’єр-міністр додав, що обачними і обережними мають залишатися всі українці.

Особливо важливою така обачність і свідоме ставлення, за його словами, є важливими у період травневих і великодніх свят.

“У ці дні ми закликаємо людей залишатися вдома”, – йдеться у повідомленні.

Режим надзвичайної ситуації в Україні триває понад рік

Вперше режим надзвичайної ситуації на території України через пандемію COVID-19 Кабінет Міністрів запровадив ще 25 березня 2020 року. Після цього його неодноразово продовжували. Він, за словами урядовців, передбачає посилену роботу всіх служб, залучених до запобігання поширенню захворювання.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, Кабінет Міністрів 17 лютого схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення. За словами Шмигаля, це вірогідна не кінцева дата дії протиепідемічних обмежень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *