Проєкт будівництва спорткомлексу в Ананьєві повернули на допрацювання

Тривалий час в містечку Ананьїв, що на Одещині, ведеться мова про будівництво сучасного спортивного комплексу. Проте зараз, коли утворилася громада, нова влада виявила великі невідповідності у документації, яку підготували для проєкту підрядники: в результаті чого він не пройшов експертну комісію. Відтак під загрозою опинилося не лише зведення спортивного об’єкту, а й 900 тисяч гривень, вже витрачених на його підготовку. Місцева влада шукає шляхи вирішення проблеми.

Про це повідомляє офіційна сторінка Ананьївської міської територіальної громади у Фейсбук.

Ананьїв12 квітня голова Ананьївської громади Юрій Тищенко оперативно скликав на нараду голів усіх профільних комісій міської ради у зв’язку з тим, що проект не пройшов експертну комісію. Як пояснив депутат міської ради Андрій Берновега, у 2021 році  Державний фонд регіонального розвитку виділив на зведення спортивного комплексу понад 18 мільйонів гривень.Ще понад 4 мільйони виділено з обласного бюджету. Решта суми – з міського бюджету. Але в результаті аналізу кошторис не отримав схвальної експертної оцінки.
«Сьогодні, %Dайшовши на експертизу проекту, ми маємо 108 запитань, з яких чотири – вкрай важливі. По-перше, відсутність фундаменту – ті сваї, що запроектовані, російського виробництва, навантаження не витримають. По-друге, висота будівлі. По-третє, газопостачання будівлі заборонено. І, нарешті, четверте, відсутність усіх пожежних заїздів. Ці чотири основних питання потребують переробки усього проекту. На сьогодні, разом з експертизою проекту це нам обійдеться у 282 тисячі. Але доведеться переробити практично увесь проект. З позитивного можу сказати, що у нас вже є реальні кошти – ті, що виділені на будівництво стадіону та критої зали», – пояснив депутат Берновега.
Мер міста Юрій Тищенко зауважив, що якщо зараз не переробити проект та не пройти повторну експертизу, то бюджет громади втратить вже заплачені 900 тисяч гривень, а потім – ще 360 тисяч. Тому запропонував не відкладати цю важливу справу у довгий ящик.
Ананьїв“Сьогодні, щоб переробити проект та пройти ще раз експертизу потрібно 300 тисяч. Особисто для мене незрозуміло, як його попередньо оцінювали і пропускали, якщо наразі виявлено такі порушення. Потрібно розбиратися, хто ставив підписи, свідомо йшов на порушення. Сьогодні давайте разом ухвалимо правильне рішення, як нам бути далі – відмовлятися від будівництва спорткомплексу, чи знімати їх з вільних залишків”, – відзначив мер міста.
Учасники засідання погодились, що потрібно продовжити та втілити багаторічний задум у реальність. Обговоривши всі можливі варіанти, включно з перенесенням спорткомплексу в інше місце, пригадавши попередні варіанти, депутати дійшли згоди, що все ж найоптимальнішим з економічної точки зору залишається початковий проект. До розмови залучили начальника фінансового відділу Ананьївської міської ради Андрія Продана, начальника юридичного відділу Ананьївської міської адміністрації Юлію Грицьку та головного спеціаліста цього ж відділу Олександра Панасюка.
У підсумку запропонували визначитися з остаточним проєктом по-друге, відшукатия додаткове фінансування, а ще – звернутись до правоохоронних органів щодо надання правової оцінки діям проектанта і замовників.
Депутати вирішили, що будівництво стадіону без критої зали не має сенсу. А отже – потрібно переробити проект, пройти повторну експертизу та розпочати будівництво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *