Хворих на туберкульоз в Одеській області лікуватимуть через смарт-бокси

Одеська область потрапила до тест-групи світового пілотного проєкту з оцінки ефективності інтернет-лікування хворих на туберкульоз.

Про це повідомила директорка Одеського обласного центру соціально вагомих хвороб Світлана Єсипенко.

За її словами, Одесу та область відібрали для участі у світовому пілотному проєкті, за результатами якого оцінять ефективність нового методу лікування хворих на туберкульоз через інтернет.

Усім пацієнтам, у яких діагностували туберкульоз, незабаром видадуть спеціальні смарт-бокси з необхідними препаратами. Єсипенко пояснила, що лікарі матимуть зв’язок з цими боксами через інтернет та зможуть контролювати регулярність прийому ліків.

Частину пристроїв вже роздали хворим на Одещині. Директорка центру соціально вагомих хвороб назвала результат лікування з використанням боксів “приголомшливим”.

“Бокси збільшили ефективність лікування на 90%. Це серйозний крок у подоланні епідемії туберкульозу в Одесі”, — наголосила Єсипенко.

Вона також додала, що крім смарт боксів на Одещині запровадять лікування методом відео-ДОТу.

“Це ефективно працює. Пацієнти почуваються комфортніше та не змушені їздити за препаратами. Тож не наражають на небезпеку інших людей у разі невдачі лікування. Пацієнти, які лікуються через відео-ДОТ, можуть продовжувати працювати дистанційно”, — наголосила Єсипенко.

Додамо, у тест-груму інтернет-лікування хворих на туберкульоз увійшли п’ять різних країн. Це перше подібне дослідження у світі.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *