На курорті “Російка” планують зносити напіврозвалені довгобуди. ФОТО

Депутатська комісія Татарбунарської міської ради обстежила об’єкти на узбережжі Чорного моря, які входять до рекреаційної зони “Російка”, що на території села Приморського. Оглянули об’єкти незавершеного будівництва, які знаходяться на балансі комунальних підприємств у спільній власності Лиманської та Татарбунарської громад.

ЗорькаДепутатів зацікавив стан недобудованих споруд, які знаходяться безпосередньо біля дитячого оздоровчого закладу «Зорька». Колись давно, ще за радянських часів, тут розпочалося грандіозне будівництво дитячого оздоровчого комплексу. Передбачалося, що тут будуть оздоровлювати дітей протягом року.

Проте, понад 30 років безхазяйні недобудови руйнуються від снігу, дощу, вітру, палючого сонця, підвищеної солоної вологості. Крім неохайного вигляду, який псує туристичні враження від місцевих курортних принад, ці будівлі є об’єктами підвищеної небезпеки, у першу чергу, для дітей, які відпочивають у ДОЗ “Зорька».

Оглянувши ці сумнозвісні споруди, члени депутатської комісії вирішили, що недобудови до початку оздоровчого сезону треба демонтувати, а територію очистити від сміття.

ЗорькаТреба зазначити, що курорт “Російка” знаходиться на території Приморської сільської ради, яка увійшла до складу Лиманської територіальної громади. Дитячий табір “Зорька”, його майно і споруди передано у власність Татарбунарської громади, але вирішувати проблеми оздоровчого закладу і водночас його розвивати громади планують спільно.

Як повідомив директор комунального підприємства ДОЗ «Зорька» Андрій Казанжи, приведення у належний стан прилеглої до дитячого закладу території сприятиме кращому позиціонуванню Расєйки на загальноукраїнському рівні, і ймовірно допоможе збільшити кількість відпочивальників, зокрема й у дитячому таборі. Він подякував Татарбунарському міському голові Андрію Глущенку та всім депутатам за участь у роботі комісії та висловив сподівання, що співпраця між Лиманською і Татарбунарською громадами буде корисною для усіх мешканців.

ЗорькаЗорькаЗорька

 

Авторка – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *