Відсутність спортивної бази: займатись стрибками у воду в Одесі можна в єдиному басейні. ВІДЕО

Побороти страх висоти та відчути викид адреналіну. В Одесі з’явилась перша з початку нульових школа стрибків у воду. Це – олімпійський вид спорту, але тривалий час у нашому місті він не розвивався зовсім. Одна з головних причин, – те що у мільйонному мегаполісі діє єдиний басейн зі спеціальним тренувальним обладнанням, вишками.

Про відродження видовищного спорту для сміливих розповів одеський телеканал “Перший міський”.

Взявся відродити цей вид спорту в Одесі взявся колишній член олімпійської збірної України Вадим Невінгловський. Він відкрив спеціалізовану школу. Розповідає: живе цим спортом з 5 років, хоча останнім часом працював артистом водних шоу у Південній Кореї та Китаї. Під час світової пандемії вирішив повернутись в Україну. Впевнений: стрибками можна зацікавити молодь.

“Цей вид спорту задіює різні групи м’язів, тому що включена і хореографія, і акробатика, і плавання, діти коли приходять, щоб доплив до бортика, треба навчити плавати. І координація, і уважність, сміливість”, – розповідає Вадим Невінгловський, майстер спорту зі стрибків у воду.

Наразі в Одесі єдиний басейн, де можна професійно займатись стрибками у воду, є у морській академії.

Нагадаємо, президент Зеленський пообіцяв, що у навчальних закладах України в 2021 році в межах “Великого будівництва” почнуть будувати і басейни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *