На велосипеді – до курорту: “Укравтодор” спроєктував мережу велодоріжок навколо Одеси

Державне агентство автомобільних доріг має намір почати в 2021 році будівництво і ремонт 420 км велодоріжок уздовж державних доріг Одеської області. Для будівництва будуть використовувати відходи виробництва – шлаковий щебінь.

Про це йдеться в повідомленні агентства.

Планується, що велодоріжки будуть розташовуватися у виокремлених смугах та відокремлені від трас огорожею. При ремонті автомагістралей доріжки для велосипедів будуть добудовані уздовж них, а при будівництві нових трас – включені до проектів від самого початку.

Крім того, фахівці зазначають, що під час будівництва велодоріжок збираються використати феросплавний щебінь для здешевлення будівництва та утилізації відходів заводів.

“Перші 134 км велодоріжок знаходяться на етапі проектування. Це маршрути уздовж морського узбережжя”, – заявляють в держагентстві.

Відзначається, що мале велоколо навколо Одеси матиме протяжність 90 км і пролягатиме вздовж доріг Н-33 і Т-16-47. Дістатися по ним можна буде до Чорноморська, Овідіополя чи на морський курорт Грибівка.

велоколо

“Велике кільце сягатиме 250 км. Воно проходитиме вздовж доріг Т-16-10, Т-16-47, М-27, М-14, М-16 і Т-16-25. По ньому веломандрівники зможуть доїхати до Затоки , Шабо, Сергіївки та навіть Татарбунарів “, – планують в” Укравтодорі “.

Нагадаємо, що в Одесі вже навесні має розпочатися будівництво продовження дороги для великовантажного транспорту з порту до Хаджибейського лиману, де вона з’єднається з об’їзною дорогою навколо обласного центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *