Гуманітарна катастрофа: що планує робити керівництво Таїровської громади з відсутністю освітніх закладів?

Голова Таїровської селищної територіальної громади на Одещині Тимур Хасаєв підвів підсумки своєї роботи за перших 100 днів на посаді. Очільник громади ставить перед місцевою владою завдання кардинальним чином змінити ситуацію з відсутністю шкіл і садочків для 80-тисячної громади і планує реалізувати План соціально-економічного розвитку громади на 2021 рік.

15 лютого пройшла чергова сесія Таїровської ради. За результатами якої пан Хасаєв звернув увагу на головні напрямки діяльності. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

По-перше, Таїровська громада створила нове комунальне підприємство – Центр соціальних послуг. Він займеться підтримкою і соціальною адаптацією найбільш незахищених верств населення – малозабезпечених, інвалідів, сиріт. Надаватиме послуги на договірних засадах за допомогою соціальних працівників Центр соціальних послуг Таїровське ОТГ може і іншим сусіднім територіальним громадам.

На сесії було затведжено Бюджет розвитку громади, детальний скрупульозний план всіх видів діяльності на поточний рік в усіх напрямках. У ньому ж заплановані і джерела наповнення бюджету громади.

“Так, багато нам не по кишені, наприклад, власне автопідприємство з перевезень – змушені поки вдаватися до допомоги приватних компаній. Але в кожному житловому масиві громади заплановані роботи з благоустрою територій. Прерогатива в питаннях ЖКГ – очисні споруди на Лимані. Пора вже закінчити цю багаторічну тяжбу – очисні повинні запрацювати!”, – зазначив голова ОТГ.

Крім того, Тимур Хасаєв заявив, що 2021 рік має стати для Таїровської громади роком соціального старту.

“Пора, нарешті, визнати, що всі ми – жителі Таїровське громади – живемо в умовах гуманітарної катастрофи, коли на 80 тисяч населення одна школа і один дитсадок. Ось тому і соціальний старт – початок розвитку соціальної структури ОТГ. Пік її припаде на наступні роки. Але в цьому році ми маємо отримати проекти і вирішити земельні питання щодо майбутнього будівництва: школи на «Райдужному», НВК в Сухому Лимані і Червоному Хуторі, Центру безпеки в Таїрове і ФАПу в Чорноморці-2. І головне – до кінця року здати і ввести в експлуатацію новий сучасний дитячий садок на 90 місць в Таїрове. Часу немає – потрібно вже починати працювати”, – повідомив Хасаєв.

Також на сесії були прийняті важливі програми з розвитку туризму, земельних відносин, освіти і культури, молоді і спорту, екологічної безпеки.

А ще 15 лютого став стартом ​​роботи Дитячо-юнацького спортивного клубу «Таїрове», з чим голова привітав усіх таїровських дітей і запросив їх до занять фізкультурою і спортом.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *