У Болградському районі селяни самотужки латають місцеві дороги

Незважаючи на те, що минулого року лужба автомобільних доріг у Болградському районі відремонтувала кілька ділянок центральних автодоріг, це не вирішило всіх проблемних питань бездоріжжя. Адже силами облавтодору ремонтуються дороги державного значення, а ось ситуація на місцевих дорогах, які з’єднують села громад, залишається сумною. Тому жителі віддалених сіл самотужки засипають найбільші ями, для забезпечення проїзду між населеним пунктами.

Так кілька років поспіль робили в селі Табаки, поки в минулому році не вдалося домогтися капітального ремонту дороги, що з’єднує Болград і Табаки. Так само вчинили нещодавно в Василівській громаді, спільними зусиллями сільради, місцевого сільгосппідприємства та разом з жителями засипавши ями на проблемних ділянках дороги Калчева-Василівка.

БолградА от мешканці села Нові Трояни з ініціативи громадських активістів зібрали понад 450 тисяч гривень і за ці кошти за допомогою місцевих підприємців відремонтували 2500 квадратних метрів найгіршої ділянки місцевих доріг, провівши ямковий ремонт 224 квадратних метрів.

Таким же чином закликає піти односельчан староста села Олександрівка Городненської територіальної громади Петро Драганов. Він виклав в соцмережі світлини знищених ділянок дороги Олександрівка-Городнє і запропонував організувати ініціативну групу односельчан і спільними зусиллями відремонтувати хоча б найбільші ями.

Наразі подібні ремонти залишаються найбільш дієвим способом підлатати місцеві дороги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *