Смачно, бо у школі: Кілійська громада удвічі збільшила витрати на дитяче харчування

Перезавантаження – у шкільних їдальнях Кілійської міської територіальної громади. Тут повністю переглянули процес безкоштовного харчування школярів 1-4 класів та дітей пільгових категорій після затвердження нової вартості меню. Витрати на приготування обідів рішенням сесії з ініціативи міського голови збільшили більш ніж удвічі.

харчування

Керівник відділу освіти Сергій Мергут поділився прикладами страв, якими тепер годують школярів: світлини порцій співробітники кухні щодня діляться з керівництвом.

На сесії Кілійської міської ради, яка відбулася 29 січня, дитяче меню переглянули з урахуванням набрання чинності нового санітарного регламенту, за правилами якого більше не можна годувати дітей переробленими м’ясними продуктами (ковбасою, сосисками). Варто зазначити, що місцеві ради самостійно приймають рішення про необхідність безкоштовного харчування школярів, а також самі затверджують ціну меню. І якщо до лютого діти громади отримували «спрощені» обіди середньою вартістю 5 гривень, то тепер місцева влада Кілійської громади збільшила витрати до 13 гривень на страви для учнів молодших класів і до 15 для пільговиків.

За цю кошти 4 з 5 навчальних днів на тиждень в раціоні буде присутнє м’ясо (котлетки, тефтелі). Крім того, обіди наситили фруктами і овочами, корисними кашами, супами і борщами. Кожного дня меню різне.

“В школах було затверджено зовсім інше меню. Отримуємо добрі відгуки від батьків та пропозиції щодо подальших необхідних змін. Будемо контролювати разом і надалі”, – поділився Сергій Мергут на своїй сторінці.

меблі

Наприклад, в один із днів діти харчувалися макаронами з відвареним курячим стегном, яблуком і компотом + хліб (13 грн / порція), в інший – пюре, салатом з капусти, тефтелями і компотом + хліб (13 грн / порція), меню третього дня включало гречану кашу, тарілку супу, вітамінний салат, котлету, чай і хліб (15 грн / порція).

Крім того, Кілійський відділ освіти придбав нові меблі для шкільних їдалень.

Кілійська громада“За допомогою Департаменту освіти і науки та підтримці на міському рівні, вдалося суттєво оновити обладнання для харчоблоків в 6 школах на загальну вартість 1 млн. 200 тис. грн. Це дозволить значно прискорити процес приготування та урізноманітнити меню. Наприкінці 2020 року Відділом освіти були закуплені нові меблі для їдальні Кілійського опорного закладу. Оновлюємо асортимент буфетної продукції відповідно до вимог нового санітарного регламенту”, – повідомив пан Мергут.

За словами головного освітянина Кілійської громади, кухарі намагаються максимально урізноманітнити меню, щоб врахувати смакові переваги дітей.

ФОТО – сторінка Сергія Мергут у Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *