Татарбунарська громада взяла на свій баланс заклади освіти, культури й медицини

Перший робочий тиждень нового 2021 року Татарбунарської територіальної громади почався у понеділок, 4 січня. Депутати зібралися на четверту позачергову сесію, аби невідкладно прийняти у комунальну власність Татарбунарської міськради майно району. Міська рада прийняла ряд рішень, на підставі яких виступила засновником комунальних закладів, установ та підприємств, а також утворили окремі заклади та затвердили їх статути.
ГлущенкоПрийняття зі спільної комунальної власності майна територіальних громад Білгород-Дністровського району у комунальну власність Татарбунарської міської ради здійснюється відповідно до рішення сесії Білгород-Дністровської районної ради від 22 грудня 2020 року.

Отже, депутати прийняли рішення, які затверджують Татарбунарську міську раду засновником кількох установ, зокрема:

  • Татарбунарського центру первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД),
  • Татарбунарської центральної районної лікарні;
  •  20-ти загальноосвітніх та дошкільних закладів в м. Татарбунари та селах Дельжилер, Струмок, Спаське, Баштанівка, Нерушай, Білолісся, Глибоке, Борисівка,
  • Татарбунарської музичної школи,
  • Татарбунарського Будинку дитячої та юнацької творчості,
  • Татарбунарської дитячо-юнацької спортивної школи.

Окремими рішеннями четвертої сесії утворено такі комунальні заклади Татарбунарської міської ради:
– Татарбунарський Будинок культури;
– Публічна бібліотека Татарбунарської міської ради;
– Татарбунарський історико – краєзнавчий музей;
– Трудовий архів Татарбунарської міської ради.

Після прийняття організаційно-майнових рішень депутати затвердили значну кількість рішень, що стосувалися земельних питань.


Загалом у порядку денному було понад 50 питань, і після прийняття рішень по основним питанням перейшли до розгляду депутатських запитів та звернень.
Зокрема, депутат Володимир Гажийський (“Європейська солідарність”) звернувся із запитанням, чому не сплачується податок за землю з двох вишок “Київстару”, які розміщені на території міста Татарбунари. Його також цікавило питання щодо законності встановлення шлагбаума на території Татарбунарської автостанції і коли нарешті власник автостанції здійснить ремонт основної споруди цього підприємства, яка знаходиться у занедбаному стані вже тривалий час.

У відповідь на ці питання міський голова Андрій Глущенко запевнив, що проблеми стосовно орендної плати за землю під вишками мобільного оператора будуть вирішені, а щодо шлагбаума на автостанції, то ніяких дозволів на це міська рада не надавала.

Мер міста порадив звернутися до власника автостанції із депутатським зверненням і вирішувати з ним усі нагальні питання.


Депутат Руслан Жаран (“За майбутнє”) звернув увагу на те, що нещодавня трагедія на трасі Одеса-Рені біля кафе “Доміно” трапилася через відсутність вуличного освітлення. А на вулиці Бесарабській розкопана проїжджа та пішохідна частину під час ремонту водогону, і треба негайно зарити траншеї, бо неможливо там пересуватися.
Загалом сесія минула у досить спокійній конструктивній обстановці, депутати працювали злагоджено, голосували одностайно.

Авторка – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *