Татарбунарська громада затвердила бюджет на 2021 рік

22 грудня у Татарбунарській міській раді відбулася 3 сесія 8 скликання. Депутати прийняли головний фінансовий документ на 2021 рік, розглянули земельні питання та затвердили низку програм.

Деякі питання викликали у залі жваві обговорення. Однак на сесії депутати затвердили виконавчі органів Татарбунарської міської ради, створення відділів: освіти, культури, соціального захисту населення, Служби у справах дітей та відділу з питань управління майном, архітектури та земельних питань.

Також депутати затвердили Програму культурно-масових та мистецьких заходів на 2021 рік та міську програму «Милосердя» на 2021-2025 роки.

Окремо вирішено покласти окремі функції адміністраторів Татарбунарського ЦНАПу на старост сіл Татарбунарської міської ради. Нагадаємо, до складу Татарбунарської громади увійшли 7 сусідніх сільських рад.

Варто зазначити, що серед депутатів виникли дебати стосовно затвердження статутів комунальних підприємств «Бессарабія» та «Водопостачальник» у нових редакціях. Багато непорозумінь та неузгодженостей виникло внаслідок того, що не всі депутати встигли ознайомитися з цими документами. Ті, хто все ж таки прочитав статутні документи, вбачають у них підводні камені для зловживань. Однак більшістю голосів рішення були прийняті, і врешті дійшли згоди, що наступної сесії, у разі надходження від депутатів пропозицій та зауважень, можна буде внести туди зміни.

Затвердили депутати і ставки податків та орендної плати за землю, а також велику кількість проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду за клопотанням мешканців міста та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (чи відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) в м. Татарбунари для передачі у власність татарбунарцям.

Одним з найважливіших стало затвердження бюджету Татарбунарської міської територіальної громади на наступний 2021 рік. Так, загальний бюджет громади складає 197, 6 млн гривень, з яких левова частка, а саме  147 млн гривень піде на освіту.

На охорону здоров’я передбачено майже 4 млн гривень, вони підуть на енергоносії і заробітну плата працівників ФАПів у селах. Всі інші видатки на охорону здоров’я оплатить Національна служба здоров’я України.

На потреби культури передбачено 7,2 млн гривень, а на благоустрій населених пунктів громади – 11 мільйонів гривень.

Крім того, фінансова підтримка дитячого оздоровчого закладу «Зорька» (Расєйка) складе 450 тисяч гривень, на програму оздоровлення дітей заклали 550 тисяч гривень.

Окремо передбачили депутати й субвенцію у розмірі 720 тисяч гривень Лиманській сільській раді на відшкодування витрат за проживання десяти осіб Татарбунарської громади в Будинку Милосердя.

Нагадаємо, на території новоствореної Татарбунарської громади кількість мешканців сягає 24 тисяч людей, з яких 10 тисяч – мешканці міста.

Авторка  – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *