Бодібілдер з Чорноморська переміг у світовому турнірі

Культурист із Чорноморська Одеської області Олег Борзенко став переможцем турніру Mr. Universe, який пройшов у Лісабоні під егідою Всесвітньої аматорської асоціації бодібілдингу (WABBA).

Як повідомив Думській тренер спортсмена Андрій Толкач, нашого земляка визнали найкращим в категорії 175 см.

бодібілдерОлегу 27 років, він інструктор з бодібілдингу та фітнесу. Працює в одному із залів Одеси.

«Все почалося з армії, – розповідає спортсмен. – Мріяв служити в спецназі. Для цієї роботи потрібно було володіти міцною статурою, дисципліною і самовіддачею… Після строкової служби я продовжував бути вірним своїй мрії в спецназі і на другий день після демобілізації стояв біля воріт нашого міліцейського батальйону особливого призначення. Почав служити і не кидав займатися залізним спортом. Через якийсь час мені запропонували позайматися з Андрієм Толкачовим – одним з кращих фахівців в цьому виді спорту. Через сім місяців я посів друге місце на всеукраїнському конкурсі «Сталевий Промінь».

23 листопада 2020 року Олег Борзенко став срібним призером на кубку України у Львові і відразу отримав пропозицію поїхати до Португалії на Mr. Universe, де й переміг.

Як відомо, Асоціація WABBA була створена в 1975 році легендою бодібілдингу, конкурентом Арнольда Шварценеггера Сержем Нюбре. Зараз це одна з найбільших федерацій культуризму планети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *