Морські верхолази: де тренуються одеські спецпризначенці? ВІДЕО

Спецпризначенцям Одеського загону Морської охорони провели майстер-клас зі скелелазіння. Військові тренувалися на одеському скеледромі, повідомили в пресслужбі Державної прикордонної служби.

Навчання розпочалися з теоретичної частини, під час якої бійці вивчали види й способи в’язання спеціальних вузлів та типи спорядження. Після цього спецпризначенці перейшли до практичних занять на одеському скеледромі.

“Одним з особливих та ризикованих елементів, які доводиться виконувати військовослужбовцям відділу спеціальних дій при забезпеченні штурмової висадки – є спуск з гвинтокрила по динамічному фалу на судно у відкритому морі. Виконання групою такої висадки потребує неабиякої підготовки, й не лише фізичної, напрацьованих до автоматизму навичок, що досягається системними тренуваннями. Реалії сьогодення свідчать, що для ефективного захисту морських кордонів, протидії злочинній діяльності на морі, Морській охороні Держприкордонслужбі потрібно постійно впроваджувати інновації в захисті кордону, застосовувати нові форми і методи протидії. Саме з цією метою морські «специ» Одеського загону Морської охорони протягом трьох тижнів відточували свої вміння на суходільній висоті”, – повідомили у відомстві.

Для практичних занять на одеському скеледромі відведено два тижні. Тут морські спецпризначенці напрацьовували та вдосконалювали навички із власноручного створення вузлів та їх застосування, із безпечного спуску і підйому за допомогою різноманітних пристроїв та приладь.

Як зазначили в пресслужбі, всі бійці відділу, які брали участь у навчанні, отримали посвідчення та сертифікати з класифікацією “верхолаз”.

Для більшості представників спецпідрозділу такі тренування не були новими, але, вони долучилися до тренінгу, аби вдосконалити свої вміння, додали в ДПСУ.

ВІДЕО – Державна прикордонна служба України:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *