Очистити Лебедівський ліс від орендаторів взялися одеські прокурори

Прокурори Одеської обласної прокуратури звернулися до Господарського суду Одеської області з позовом, в якому вимагають визнати недійсною додаткову угоду до договору про право тимчасового користування лісами та звільнити лісову земельну ділянку природо-заповідного фонду площею майже 29 гектарів в урочищі «Лебедівка» національного природного парку «Тузлівські лимани».  

ЛебедівкаПро це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Позовні вимоги мотивовано тим, що зазначену лісову земельну ділянку надано у тимчасове користування приватному підприємцю з порушенням природоохоронного законодавства, зокрема, без погодження з адміністрацією Парку та сплати ренти.

Орієнтована вартість цієї землі становить понад 650 мільйонів гривень.

Подання позову прокуратурою за таких умов є єдиним ефективним засобом захисту порушених інтересів держави.

Нагадаємо, Національний природний парк «Тузлівські лимани» створений указом президента України від 1 січня 2010 року № 1/2010 з метою збереження, відтворення i раціонального використання природних комплексів причорноморських лиманів, що віднесені до водно-болотних угідь міжнародного значення (Рамсарська конвенція), які мають високе природоохоронне, естетичне, наукове, рекреаційне та оздоровче значення.

У червні 2020 року в урочищі “Лебедівка”, що на території Тузлівської територіальної громади на Одещині (колишній Татарбунарський район) розгорнулися резонансні події навколо використання рекреаційної зони між керівництвом НПП “Тузлівські лимани” та орендаторами, під час яких були задіяні так звані “тітушки”. Тоді вони завдали шкоди відпочивальникам кемпінгу, забризкавши беззбройних людей газом з балончиками. Обидві сторони звернулися до поліції зі скаргами на побиття.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області задовольнив позов прокуратури регіону, яка вимагала усунути перешкоди у розпорядженні земельною ділянкою площею 0,3099 гектарів вартістю майже 53 мільйони гривень, що знаходиться у межах прибережної захисної смуги Чорного моря, шляхом визнання незаконними і скасування рішень міської ради, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та зобов`язання повернути земельну ділянку до земель комунальної власності, що знаходиться на схилах 13 станції Великого Фонтану в Одесі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *