На території Красносільської ОТГ хочуть збудувати нову трасу. ВІДЕО

25 років одесити чекають, поки врешті почнуть будувати стратегічно важливу дорогу, яка виведе і перенаправить усі завантажені фури в обхід міста. І саме ця ділянка дороги стане частиною великого будівництва, яка має об’єднати три портові міста: Маріуполь, Херсон і Одесу. Проте для реалізації цього задуму є “підводні камені”.

Про це йдеться в сюжеті програми “ДжеДАІ”, що вийшов на каналі 2+2.

У Службі автомобільних доріг повідомили, що вже почали розробку проектної документації із обходу міста Одеса, яка поністю буде виключати можливість потрапляння вантажного транспорту до мегаполіса – шляхом будівництва нової дороги.

Далі ми будем капітально ремонтувати, вже виконуються роботи на трасі М-14 Одеса-Миколаїв, і реконструкція першої категорії, розширення дороги”, – розповів Дмитро Рибалка, начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області.

Нова дорога простягнеться поблизу сіл Корсунці й Красносілка, а далі через поле з’єднається з трасою М14. Протяжність усього проєкту складає 11 км.

Один з найоптимальніших варіантів – це вздовж Куяльницького лиману, який передбачає собою перенесення найменшої кількості комунікацій. Дорога буде йти новим напрямком, тобто не буде заважати водіям рухатись в звичайному стані, і третій варіант – в туристичному напрямі. Так як дорога пройде поблизу Куяльницького лиману, передбачено 4 км пішохідну доріжку, велодоріжку, і повністю закриту зону для руху великого траспорту”, – повідомив керівник Служби.

Тим часом керівництво Красносільської ОТГ побоюється, що нове будівництво погано вплине на екологію і знищить Куяльницький лиман. Голова громади Микола Майдебура вважає, що забруднення від великої кількості вантажного транспорту.

Якщо ми пройдем до половини лиману, чи до третини, ми забруднимо його до половини. Це викиди кадмію, свинцю, та багато іншого, те що ляже на дно Куяльницького лиману”, – сказав голова громади.

Тому дорогу планують прокласти в іншому напрямку. Як альтернативний варіант – прокласти дорогу вздовж залізниці, проте й там є кілька проблем. Одна з них – це високовольтні опори, тільки н їх перенесення треба витратити додатково 1 мільярд гривень. І хоч цей маршрут коротший на 2 кілометри, реалізувати його дорого й незручно, адже під час робіт доведеться відключити пів Одеси на невизначений термін.

Так чи інакше, але рішення от-от ухвалять. будівництво збираються розпочати вже наступного року.

ВІДЕО – ДжеДАІ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *