Затишанська ОТГ компенсує вартість інсуліну своїм жителям

Гостре питання нестачі коштів на закупівлю інсуліну постало перед Затишанською ОТГ на Одещині зовсім нещодавно, коли держава припинила видачу життєво важливих ліків для людей з цукровим діабетом. Тому місцева влада вирішила виділити кошти на компенсацію вартості препаратів інсуліну для жителів громади. 

Про це повідомляє офіційний сайт Затишанської ОТГ.

«З проблемою придбання інсуліну до селищної ради звернулися декілька жителів громади. Люди прийшли до нас як до останньої інстанції, адже не всі сьогодні мають можливість викласти декілька тисяч гривень на місяць, щоб придбати ці справді життєво необхідні ліки. А один чоловік сказав, що сподівається лише на допомогу громади, бо просто не має коштів на інсулін. Тому ми вирішили підтримати наших жителів і впровадили компенсацію вартості препаратів інсуліну», розповів голова Затишанської ОТГ Геннадій Топольницький.

На сьогодні в Затишанській громаді проживає 17 людей, які потребують інсулінотерапії.

Алгоритм дій надзвичайно простий – людям треба придбати інсулін в будь-якій аптеці, а чек принести до Затишанської селищної ради. Далі справа за відповідальними спеціалістами громади. Після оформлення всіх документів жителі ОТГ зможуть отримати грошову компенсацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *