Маразліївська громада на Одещині відкрила мультифункціональний стадіон. ВІДЕО

У селі Олексіївка Маразліївської об’єднаної громади на Одещині урочисто відкрили мультифункціональний спортивний майданчик з міні-футбольним полем та комплексом спортивних споруд. Кошти у розмірі 2,2 млн гривень виділила місцева влада, залучивши до співпраці меценатів.Маразліївка

Після створення Маразліївської ОТГ зміни у сфері освіти відбулися справді разючі. Так, у віддаленому від мегаполісу селі Олексіївці колись занедбана школа перетворилась на будівлю європейського зразка: вона повністю утеплена, у ній перекрито дах, систему опалення перевели на альтернативне паливо. Всередині здійснили ремонт коридорів, класних кімнат, закупили нові меблі, наповнили дидактичними матеріалами та офісною технікою. Щороку підвищують освітянську планку, залучаючи до своїх закладів кращих фахівців з різних дисциплін.

Але на цьому місцева влада вирішила не зупинятись, і вийшла за межі шкільних класів. Спочатку створили комфортний простір на шкільному подвір’ї: замостили бруківкою, розбили зелені зони, тротуарні доріжки, встановили лавки та освітлення. А вже цієї осені поряд зі школою збудували мультифункціональний спортивний майданчик.

Відкриття нового об’єкту завдяки творчому підходу організаторів свята перетворилось з урочистостей на дружню і теплу зустріч давніх друзів: вітали одне одного піснями, танцями,  подарунками, щирими словами на адресу гостей і господарів свята. А діти, малі й великі, – отримали безліч м’ячів – не лише футбольних, а й для волейболу та баскетболу. Адже поряд з міні-футбольним полем зі штучним покриттям з зеленою травичкою, відкрили баскетбольний майданчик, а також нові тренажери для дітей і підлітків та шведські гірки. Тепер можна не гаяти час з телефоном в руках, а займатися фізичними вправами, міцнішати й набиратись здоров’я.

Олександр ЧумакСимволічно, що перший м’яч на новому стадіоні підкинув догори Олександр Чумак, голова Маразліївської об’єднаної громади. Пан Олександр ділиться: перш ніж зводити майданчик, провели анкетування дітей, щоб дізнатись їхню думку. Більшість школярів висловились за появу стадіону, адже тут є своя футбольна команда, яка досягає чималих успіхів. Задля того, аби діти росли здоровими, більше спілкувались, дружили, – місцева влада подбала про створення для них комфортного середовища.

Крім того, завдяки комунальному підприємству, створеному на території громади, вдалося зекономити чималі кошти під час зведення спортивного майданчика.

“Загальна вартість проекту – на 6,5 мільйонів гривень. Є проект, експертиза, усеАле завдяки нашому комунальному підприємству, вони зробили основу, підготовили, і цей комплекс обійшовся нашій громаді у 2 мільйони 200 тисяч гривень”, – розповів Олександр Чумак.

Новий стадіон в Олексіївці – вже третій на території Маразліївської громади. Трохи раніше збудували новий стадіон в селі Широке, і вже готові презентувати новий спортмайданчик з якісним стадіоном і в самій Маразліївці. 

На відкриття завітали численні односельці, усі висловили багато слів вдячності ідейним натхненникам появи у громаді нових об’єктів та споруд. Особливі слова подяки лунали на Маразліївкаадресу місцевого підприємця і мецената Бориса Юрескула.

“Ми стоїмо на цьому місці, це дійсно результат роботи депутатського корпусу, голови і тих небайдужих людей, які стали частиною команди розбудови Маразліївської громади. Мені дуже приємно, що ці результати ми можемо зараз бачити. Але це тільки початок, бо дуже важливо зрозуміти, що ми маємо будувати тут на місці, об’єднавшись в одну команду”, – відзначив Борис Юрескул, засновник місцевого агропідприємства.

А після урочистих слів був справжній футбол! Команда Олексіївського НВК зіграла перший матч на новому стадіоні з командою дорослих. Футболісти змагалися на славу: гра розгорнулась азартна, дорослі спортсмени ганяли м’яча у краватках й костюмах, а ворота захищав сам голова громади.

Нещодавно до складу Маразліївської ОТГ увійшло й село Монаші, де живе близько 900 мешканців. Населений пункт розташований на розвилці траси Одеса-Рені і має стати візитною карткою громади, відзначає голова Олександр Чумак. 

Більше про появу нового стадіону в селі Олексіївка – у репортажі СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *