У Лиманській ОТГ відкрили меморіальну дошку на честь поетеси Галини Лисої. ФОТО

Ім’я відомої поетеси Галині ЛИСОЇ увічнили на меморіальній дошці, встановленій на будівлі Трапівського навчально-виховного комплексу, що на території Лиманської ОТГ в Татарбунарському районі на Одещині.

2 жовтня в Трапівській школі відбулися урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь талановитої поетеси Галини Пантеліївни Лисої. На урочистостях були присутні: чоловік поетеси Лисий Борис Якович, представники письменницької спільности з міста Кілія, бібліотекарі з міста Татарбунари та Лиманської об’єднаної громади.

Галина Пантелїївна  знаходила добрі слова для кожного, хто зустрічався на її шляху. Вона залишила після себе вікопомну спадщину, свої незрадливі, прості й щирі вірші. Під час заходу пролунав голос незабутньої поетеси, а її поезії зворушливо пролунали з вуст юних читців, – учнів Трапівської школи.Галина Лиса

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано ініціатору, голові Лиманської сільської ради Резніченку Василю Івановичу, а також старості Шевченко Людмилі Олександрівні. У своїй промові Василь Іванович Резніченко зазначив, що пам’ять про Галину Лису назавжди залишиться в серцях земляків, і подякував усім, хто ініціював та провів ці урочисті заходи.

З вітальними словами виступили Любов Борисівна Фадіна – в.о. директора Татарбунарської централізованої бібліотечної системи; шанувальники поетичного слова Галини Лисої: Людмила Олександрівна Шевченко – сільська староста, Інна Олегівна Агаларова, Дора Чакір – представниці письменницької спільноти міста Кілія. Слово надали представнику Національної спілки журналістів України, художнику Петру Рибіну.

До слова також запросили представницю Асоціації міст України Оксану Піднебесну. Вона наголосила, що історію рідного краю творять люди, і дуже важливо розвивати в селах освітньо-культурні локації, ремонтувати школи, дитячі садки, заклади культури. Але не менш важливим завданням є інтелектуальний розвиток дітей, який починається якраз із засвоєння тих простих істин, які закладені в поезії Галини Лисої.

Тому символічно, що саме у переддень Дня вчителя, одразу після дня бібліотек, який в Україні відзначають 30 жовтня, відбулися урочистості з нагоди встановлення меморіальної дошки на стіні школи, де Галина Пантеліївна Лиса проводила з дітьми уроки Добра і Любові.

Василь РезніченкоВасиль РезніченкоВасиль РезніченкоВасиль Резніченко

Василь РезніченкоВасиль РезніченкоГалина

 

 

 

Авторка – Вікторія Алексєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *