Організатори бунту в одеській колонії заявили про тиск з боку прокуратури

Один з обвинувачених у вчиненні бунту та масових заворушень в держустанові “Південна виправна колонія № 51” в Одесі Вадим Козловський заявив про тиск з боку прокуратури. Його скаргу підтримали усі обвинувачені.

Це сталося 2 жовтня під час засідання у Малиновському районному суді. Козловський також заявив, що тиск з боку працівників прокуратури — “загроза його життю”. Він надав письмове звернення судді Сергію Черевку, яке долучили до справи.

Також Козловський просив суд змінити запобіжний захід на домашній арешт, однак суддя відхилив цю заяву.

Прокурорка Ганна Терьохіна, присутня на засіданні, заявила, що заява про тиск з боку працівників прокуратури подана з помилками у термінах подачі відповідних документів. Тому і розглядати її немає сенсу. Вона додала, що якби її подали на день раніше, то документ можна було б залучити у якості письмового звернення до справи та розглянути під час слухання справи.

Заяву про зміну запобіжного заходу з позбавлення волі на домашній арешт, за словами Ганни Терьохіної, можна подати не раніше спливу 30 днів з обрання або подовження дії попереднього запобіжного заходу.

Прокурорка також назвала заяву Козловського щодо тиску на нього — “технікою захисту”,

Чому? Тому що це є підстава для застосування заходів безпеки щодо вас. Як мені відомо, на теперішній час ще 30 днів не минуло,” — зазначила Терьохіна.

Стосовно тиску на обвинувачених прокурорка не висловлювалася.

Усього у залі суду 7 обвинувачених. Ніхто з них не визнав своєї провини.

Під час засідання заслухали обвинувачених та призначили порядок розгляду справи:

  • Допит потерпілих,
  • Допит свідків,
  • Дослідження письмових матеріалів провадження сторони обвинувачення,
  • Допит обвинувачених,
  • Дослідження письмових доказів сторони захисту.

Наступне засідання призначили на 14:30 13 жовтня.

Обвинувачені в організації бунту в одеській колонії заявили про тиск з боку прокуратури

Нагадаємо, як заявили в прокуратурі. обвинуваченим закидають дезорганізацію роботи виправної колонії та активну участь у масових заворушеннях, внаслідок яких травм зазнали 19 людей.

“Такі протиправні дії засуджених привели до блокування роботи установи та спричинили матеріальну шкоду державі у понад 1 млн гривень,” — розповіли в прокуратурі.

Обвинуваченим інкримінують ст. 392 та ч. 2 ст. 294 Кримінального кодексу України, їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *