Наркотичні жнива: в Ізмаїльському та Кілійському вирощують плантації конопель

23 вересня співробітники Держприкордонслужби виявили на півдні Одещини плантацію аграрія, який займався вирощуванням нарковмісних рослин.

Зокрема, реалізуючи оперативну інформацію, прикордонники Ізмаїльського загону та Ізмаїльського загону Морської охорони, при силовій підтримці спецпідрозділу провели перевірку на острові Анкудінов, який знаходиться посеред Дунаю. З’ясувалося, що на своїй дачі на острові 45-річний житель міста Вилкове обробляв і культивував посіви конопель, які приховав серед інших рослин.

Про даний факт було повідомлено Кілійське відділення Нацполіціі, спільно з співробітниками якого під процесуальним керівництвом Ізмаїльської місцевої прокуратури були проведені обшуки на території дачної ділянки і в будинку.

Загалом за результатами проведених слідчих дій правоохоронці виявили понад 50 кущів насаджень конопель і близько 200 грамів висушеного наркотичної речовини. Експрес-тест показав позитивний результат.

Також раніше повідомлялося, що в районі Очаківського гирла (о. Анкудинов, 3 км від кордону), неподалік від міста Вилкове, прикордонники виявили плантацію з 56 кущами конопель.

Тут же помітили місцевого жителя, який якраз займався… збором «врожаю».

В ході подальших слідчих дій загальною групою оперативних співробітників Держприкордонслужби та Нацполіціі проведено обшук приватного будинку цієї особи. У результаті, виявлено 200 грамів речовини, попередньо опіумного маку. Речовину вилучено та направлено на експертизу. Розпочато кримінальне провадження. В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу правопорушника.

Порушника затримали, насадження конопель вилучено та направлено на експертизу. Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *