Як під час пандемії годують пацієнтів у лікарнях Одеси? ВІДЕО

У всіх міських стаціонарах Одеси пацієнтів безкоштовно забезпечують гарячим харчуванням. У лікувально-профілактичних закладах харчування пацієнтів здійснюється за рахунок коштів міського бюджету та субвенції з державного бюджету.

Про це повідомляє сайт Одеської міської ради.

Для пацієнтів міської клінічної лікарні №1, міської дитячої клінічної лікарні №3, спеціалізованих Будинків дитини №1 та №3 їжа готується на харчоблоках.

Послуга з доставки готових страв закуповується для: міських лікарень №5, №8, №10, №11, міської клінічної інфекційної лікарні, міської дитячої лікарні №2, пологових будинків №4 і №7. У пологових будинках №1, №2 та №5 забезпечення пацієнток готовими стравами проводиться з використанням вендінгових апаратів.

Впровадження сучасної системи закупівлі послуг з доставки готових страв дозволило відновити харчування в трьох лікарнях і трьох пологових будинках, де до цього була припинена робота власних харчоблоків, харчування не здійснювалося близько двадцяти років.

Доставка готових страв проводиться щодня з розрахунку на кількість пацієнтів, що знаходиться в закладі. На забезпечення харчуванням одного пацієнта на добу виділяється від 90 до 110 гривень, залежно від профілю медзакладу. Страви доставляють у пластикових контейнерах і куботейнерах.

На всіх етапах приготування, доставки та видачі їжі дотримуються протиепідемічних заходів щодо недопущення поширення COVID-19. Персонал використовує засоби індивідуального захисту, проводиться дезінфекція приміщень та інвентарю. Для інфекційної лікарні, з урахуванням специфіки її роботи, страви доставляють у спеціальних одноразових упаковках, які після використання дезінфікують і утилізують.

Як переконують в мерії, готове харчування в медзакладах Одеси відповідає потребам пацієнтів у повноцінному лікувальному харчуванні, має високу якість, є збалансованим, дієтичним, смачним і різноманітним.

За вісім місяців 2020 року на організацію харчування пацієнтів у міських медзакладах Одеси спрямовано 37,3 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *