Під Ізмаїлом пройшли україно-румунські військові навчання Riverine-2020

Українські та румунські військові під час спільних навчань Riverine 2020, що стартували 8 вересня в Ізмаїлі Одеської області, відпрацюють завдання з бойового тралення окремих ділянок акваторії річки Дунай і відбиття повітряного нападу противника у специфічних умовах річкової навігації.

Про це повідомила пресслужба Одеського загону морської охорони.

Протягом трьох днів кораблі і катери військово-морських сил і прикордонних відомств України та Румунії проводили спільні навчання Riverine 2020 на Дунаї, – на ділянці від Рені до впадання річки в море.

кордонКрім корабельно-катерних груп, від українських і румунських ВМС до відпрацювання спільних заходів залучили підрозділи морської охорони Державної прикордонної служби України і прикордонної поліції Румунії.

Мета навчань – максимально ефективно натренувати й підготувати багатонаціональні корабельно-катерні тактичні групи до проведення операції з безпеки на річці Дунай. Усі тактичні елементи будуть відпрацьовувати за стандартами НАТО.

Особливість цьогорічних навчань – відпрацювання завдань із бойового тралення окремих ділянок акваторії Дунаю та навчання із протиповітряної оборони щодо відбиття повітряного нападу противника у специфічних умовах річкової навігації. Ці навчально-бойові заходи проведуть уперше.військо

Потреба у відпрацюванні тралення виникла через те, що останніми роками через активні повені на різних ділянках Дунаю виявляли вибухонебезпечні предмети часів Першої та Другої світових воєн.

Крім того, українські й румунські військові моряки разом із прикордонниками виконають елементи тактичного маневрування, відпрацюють заходи з охорони й оборони місць стоянки, будуть інтенсивно тренуватися в організації зв’язку та взаємодії з літаками і вертольотами морської авіації ВМС України, проведуть пошуково-рятувальну операцію з порятунку особового складу і нададуть допомогу аварійному надводному об’єкту, який потерпатиме від умовного лиха.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *