До переліку одеських лікарень, які приймають хворих з Covid-19, додали три заклади

Одеські міські клінічні лікарні № 1 та №10 та Біляївська центральна районна лікарня потрапили до переліку закладів для госпіталізації хворих на COVID-19. Про таке повідомила виконувачка обов’язків директорки департаменту охорони здоров’я ОДА Наталя Одарій-Захар’єва.

За її словами, медики Біляївської лікарні ще з червня працюють з хворими на COVID-19.

Також, за даними директорки міського департаменту охорони здоров’я Олени Якименко, в Одеській міській клінічній інфекційній лікарні розгорнули 360 ліжок для інфікованих коронавірусною інфекцією, у Пологовому будинку №2 – 30, Міська лікарня №5 – 90, Дитяча міська клінічна лікарня №3 – 30, Одеська міська клінічна лікарня №1 – 36 (з них 6 – реанімаційні), Одеська міська клінічна лікарня №10 – 75 (з них 15 – реанімаційні).

Вона також зазначила, що Одеську міську клінічну лікарню №11 підготували як “резервну”. Там розгорнули 26 ліжок.

Додамо, загалом в Одеській області хворих на коронавірусну інфекцію приймають 16 опорних лікарень: Дунайська обласна лікарня (м. Ізмаїл), Чорноморська лікарня, яка прийматиме хворих з підозрою на коронавірус з міста Овідіополь, Подільська лікарня, Одеська міська клінічна інфекційна лікарня, Одеський обласний медичний центр, Ізмаїльська центральна районна лікарня, Пологовий будинок №2 м. Одеси, Арцизька лікарня, Роздільнянська центральна районна лікарня.

Також у цьому переліку Одеська дитяча міська клінічна лікарня №3, Міська лікарня №5, Одеська міська клінічна лікарня №1, Одеська міська клінічна лікарня №10, Білгород-Дністровська центральна районна лікарня, КНП “Одеський обласний центр соціально значущих хвороб” та КНП “Біляївська центральна районна лікарня”.

Нагадаємо, 7 вересня в Україні змінився розподіл міст за карантинними зонами відповідно до ситуації з коронавірусом. Він діятиме протягом 14 днів. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС.

До “червоної” зони увійшов Болградський район та залишилися міста Біляївка та Ізмаїл, решта регіону поділилася на “помаранчеві”, “жовті” та “зелені” частини. У

“жовтій” зоні опинилися: міста Одеса, Білгород-Дністровський, Теплодар, Южне, а також Арцизький, Березівський, Іванівський, Кодимський, Лиманський, Савранський та Саратський райони Одеської області.

Місто Подільськ, яке раніше було у “жовтій” зоні, потрапило до “зеленої”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *