Освіта без ризиків: школа “Радуга” під Одесою відкриває нові класи

Перше вересня все ближче, а розуміння, як дотриматись усіх правил карантину в умовах сучасної школи, не більшає. Роз’яснення Міністерства тільки заплутують батьків своїми численними змінами. Вчителі та директори шкіл, до яких апелюють батьки, розводять руками…

РадугаА тим часом опорні лікарні Одеси та області переповнені хворими на Ковід-19. Заразилися навіть чиновники високого рангу, які не їздять у громадському транспорті. Через хворобу двох вчителів, не встигши відкритися, пішла на карантин школа у Чорноморську. Одеса – на черзі. Шанс, що дитина, яка почала відвідувати школу, принесе додому небезпечний вірус, вкрай великий.

Але переводити малюка на домашнє навчання, позбавивши можливості «живого» спілкування з вчителями та однолітками, – теж не кращий вихід, стверджують психологи.

Поки державна система освіти похапцем шукає вихід, приватні школи пропонують власні системні рішення, на чільному місці яких стоїть безпека. Цього року на території ЖМ «Райдужний» в Одесі відкрилася нова початкова школа «Радуга».

Вона розташована у спільній будівлі з дитячим садком, а тому тут від самого початку увесь простір був розпланований за правилом «бульбашки». Тобто кожен клас функціонує автономно від решти школи.

У кожного класу власний санвузол, своя роздягальня, територія для прогулянок та ігор на перерві, своє місце для прийому їжі. У будівлі «Радуги» навіть окремі входи продумані для дітей різного віку. Крім того, в класі тут не більше 10 дітей і кожен малюк матиме свій особистий простір і власну парту.Радуга

Подібну систему «надувної кульки» давно використовують в європейських країнах. І вона реально дозволяє запобігти поширенню вірусних інфекцій. Так, дітей важко утримати від спокуси побавитись один з одним на перерві, пообійматися чи ж зависнути разом над екраном одного телефону. Але в умовах приватної школи, де дітей мало, а вчителів відбирають з особливою ретельністю, – здоров’я дитини зберегти набагато легше.

Багатьох батьків зупиняють витрати на таке навчання. Однак, зваживши на ризики, починаєш розуміти, що витрати на групу подовженого дня, репетиторів, всілякі збори на потреби школи й харчування в державних закладах обійдуться значно дорожче. Між тим якість навчання, так само як і рівень комфорту та безпеки дітей все ж серйозно відрізняються на користь приватних шкіл.

Так що багатьом батькам в епоху карантину належить зробити непростий вибір.

Інформація від засновника школи:

Через зростаючу загрозу коронавірусу і перспективу переходу державних шкіл на змішану систему навчання, приватна школа «Радуга» проводить додатковий набір учнів до 2-го і 4-го класів.

Наші головні відмінності:
– малокомплектні класи;
Кожен клас має окремий санвузол, місця для харчування, прогулянки, спортивних занять і за принципом «міхура» ізольований від решти школи. Постійна санобробки приміщень.
вчителі вищої категорії з великим досвідом роботи та індивідуальним підходом до кожного учня;
У програмі: базові шкільні предмети (математика, логіка, письмо, читання, англійська), пізнання світу досвідченим шляхом (основи природничих наук), уроки творчості, музики, фізкультури, казкотерапія, мистецтво театру і декламації.
можливість перебування дитини в школі повний день, підготовка домашніх завдань, додаткові заняття (репетитори і гувернантки обійдуться дорожче);
– просторі актовий і спортивний зали (заняття строго окремо для кожного класу);
– здорове харчування (3-х разове при повному дні перебування);
– можливість для 4-х класів юридично зберігати приналежність до державної школи.
– унікальні методики навчання, психологічні та виховні заняття.

Подбайте про безпеку й освіту Вашої малечі одночасно!

Телефонуйте: +38 (093) 854-60-06, +38 (098) 854-60-06.

ФОТО – сайт http://sad.radujny.od.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *