Одеські митники вимагали від 100 до 400 у.о. за розмитнення євроблях

Керівника одного з митних постів Одеської митниці, виконуючого обов’язки начальника сектору митного оформлення і брокера викрили у вимаганні хабарів за безперешкодне оформлення в режимі «імпорт» автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури, передає “Нова Влада”.

Прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими ТУ Державного бюро розслідувань в Миколаєві при оперативному супроводу співробітників УСБУ в Одеській області встановили причетність до корупційних дій керівника одного з митних постів Одеської митниці, виконуючого обов’язки начальника сектору митного оформлення і брокера (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) “, – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що керівник митного посту разом зі спільниками налагодили злочинну схему отримання хабарів від громадян за безперешкодне оформлення в режимі «імпорт» автомобілів з іноземною реєстрацією. Швидке оформлення автомобілів, які ввозяться з Європи, а також не створення штучних перешкод при митному оформленні митники “оцінювали” від 100 до 400 доларів США один автомобіль.

У разі митного оформлення більш коштовних автівок, суму неправомірної вигоди встановлювали окремо.

А в разі відмови надавати неправомірні кошти підприємців очікували довгі митні огляди та затягування процесу оформлення ввезення автомобілів на невизначений термін.

Під час передачі чергового хабара правоохоронці затримали виконувача обов’язків начальника сектора митного оформлення на її робочому місці. Також повідомляється про підозру двом іншим учасникам “схеми”, вирішуються питання про обрання запобіжного заходу і звільнення з займаних посад.

Нагадаємо, раніше Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) у Львові затримали головного інспектора Галицької митниці за отримання хабара.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *