“Не помітили” апендициту: одеситка відсудила в лікарні 700 тисяч гривень

Суворівський районний суд задовольнив позов мешканки міста до Одеської обласної дитячої клінічної лікарні. Жінка вимагала компенсації за те, що лікарі поставили її доньці неправильний діагноз.

Про це  СИЛА ГРОМАД дізналася з судового реєстру.

Інцидент стався ще у лютому 2018 року. 10-го числа жінка викликала швидку допомогу, так як її доньці стало погано. Фельдшер сказав, що у дівчинки може бути гострий апендицит, і дитину доставили до обласної дитячої лікарні.

Пацієнтку оглянув хірург. Він не виявив апендициту і відправив дівчинку додому, зробивши тільки очисну клізму.

На жаль, лікар помилився, і 12 лютого стан дитини погіршився. Дівчинку знову доправили в обласну дитячу лікарню. Цього разу її прооперували, після чого поставили діагноз «гангренозно-перфоративний апендицит». У дівчинки також виявили перитоніт, який могло викликати несвоєчасне надання допомоги. Її довелося оперувати ще раз.

З 18 по 24 лютого дочка позивачки була у важкому стані. 26 лютого мати забрала її з лікарні.

Пізніше жінка подала в суд, з позовом про моральну компенсацію за страждання дитини. Їх вона оцінила в півтора мільйона гривень.

Суд в цілому погодився з позицією матері. Він зазначив, що в протоколі лікування гострого апендициту у дітей, затвердженому Міністерством охорони здоров’я, значиться, що якщо у пацієнта не можна виключити гострий апендицит, його потрібно помістити в хірургічний стаціонар і спостерігати кожні 2-3 години. Якщо протягом 6 годин діагноз не підтверджено і не спростовано, необхідно хірургічне втручання.

З огляду на це, суд зобов’язав лікарню відшкодувати дівчинці моральну шкоду в розмірі 700 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *