У школах Одеси готуються до трьох сценаріїв навчання з 1 вересня

Школи Одеси можуть відкритися з 1 вересня у трьох варіантах: дистанційному, “звичайному” – коли діти сидять за партами на відстані 1,5 метра, – або змішаному режимах.

Про це повідомили в пресслужбі Одеської міськради.

Там зазначили, що при “звичайному” режимі вчителі та учні зберігатимуть соціальну дистанцію в 1,5 метра та користуватимуться дезінфекторами. Цих норм учні та працівники навчальних закладів мають дотримуватись при вході до школи, на уроках, у їдальні та під час перерв, розповіли в мерії.

Змішане навчання передбачає часткову присутність у школі та дистанційні заняття. Цей варіант у мерії “ще не відпрацювали”. Утім до 10 серпня в школах мають розробити власну “змішану” модель та протестувати її з учнями до 1 вересня.

Директор школи має самостійно підлаштувати алгоритм під особливості закладу, пояснив голова міськради Геннадій Труханов. Він додав, що наразі мерія очікує на рекомендації Міністерства охорони здоров’я України.

“Ми готові до розвитку різних варіантів, але все ж таки одеські школи вже готуються з 1 вересня прийняти дітей у своїх стінах”, – сказав Труханов.

Він додав, що міська рада планує витратити понад 23 мільйони гривень на безконтактні термометри, дезінфектори, мило, медичні маски та рукавички.

Нагадаємо, в Одесі люди зібралися на акцію проти дистанційного навчання 22 липня під будівлею міськради. Вони вимагали забезпечити дітям навчання у “живій школі”, але з дотриманням санітарних норм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *