Доброславці перекривали трасу, бо не хочуть приєднання до Березівського району

6 липня жителі Доброслава перекрили трасу Р-55 сполученням Одеса-Вознесенськ-Новий Буг.

Люди вийшли з протестними плакатами через від’єднання Доброслава від Одеського району. Напередодні мешканці дізналися, що територія Лиманського району буде приєднана до раптово створеного Березівського, про формування якого довідалися минулого тижня.

Світлини розмістила на свой строінці голова Доброслава Людмила Прокопечко.

Як розповідала СИЛА ГРОМАД, в Україні наближається до завершення реформа адміністративно-територіалдьного устрою, згідно з якою в Одеській області планується ліквідувати 26 районів, а на їх місці утворити 6 (віднедавна – 7) укрупнених районів.

У сьогоднішній акції взяли участь близько сотні людей. Мешканці кажуть: їм зручніше й ближче отримувати послуги в Одесі, обласному центрі, аніж в Березівці. Якщо їх голос не почують, обіцяють центральні владі продовження протестних акцій.

2 липня у Доброславі відбулася позачергова сесія ради, на якій депутати прийняли звернення до Верховної Ради України з приводу адміністративно-територіального устрою Одеської області. Депутати наполягають на доцільності приєднання селищної громади саме до Одеського району, так як до обласного центру від селища міського типу набагато ближче ніж до Березівки.

One thought on “Доброславці перекривали трасу, бо не хочуть приєднання до Березівського району

  1. В Киеве решили, если Вам будит хуже при Березовском районе, то мы обязательно это сделаем !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *