Шахрайка-онлайн: одеситка отримувала передоплату за покупки, а потім блокувала телефон

Правоохоронці підозрюють 28-річну мешканку Одеської області в шахрайстві. Вона нібито створила онлайн-магазин з продажу одягу та вимагала від покупців передоплату, після чого блокувала телефони людей. Про це повідомили в пресслужбі Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

За версією слідства, підозрювана зареєструвалась на одному з інтернет-майданчиків оголошень та створила там фіктивний магазин жіночого одягу. маскувалась під доброчесну бізнесвумен, а задля створення позитивного іміджу публікувала неправдиві відгуки про свою роботу, розповіли в кіберполіції.

Коли ж люди намагалися придбати одяг, підозрювана начебто просила перерахувати повну вартість товару, після блокувала телефонні номери покупців.

У пресслужбі зазначили, що деякі люди все ж отримали замовлення, однак вони не відповідали розміщенним на сайті оголошень світлинам та опису. У такий спосіб, за версією правоохоронців, підозрювана ошукала більш як 50 людей.

Під час обшуків за місцем проживання “продавчині” поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, банківські картки та “чорнові записи”.

Наразі правоохоронці повідомили жінці про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке їй загрожує, – 8 років позбавлення воді.

Поліція скерувала справу до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *