У Таїровській ОТГ проїзд на берег перекрили бетонними хрестами

Майже арт-об’єкт з двох бетонних хрестів встановила Таїровська селищна рада на вулиці Морській в селі Сухий Лиман. Таким чином влада перекрила спуск до води і «вирішила проблему» забруднення берега лиману будівельним сміттям, а в цей час Філон Візантійський, спочилий у бозі більше двох тисяч років тому, перевернувся у своїй могилі. Адже він зміг нарахувати лише 7 чудес світу.

Про це пише “Південна Медіа Мережа”.

берегЗвичайно, поклінний хрест в горах Гвадаррамі набагато епічніший і вищий за сухолиманські хрести, але й до цього можна було б прокласти паломницьку стежку, – знайшовся б тільки в нашій громаді талановитий піарник, який придумав і поширив красиву легенду про стародавнього  велетня, що кинув свої тяжкі хрести у мальовничих таїровських краях.

А що? – за рахунок туристів можна було б і поповнити місцеву скарбницю!

Ну, а якщо серйозно, місцева влада спробувала зробити вигляд, що «вирішила проблему, про яку раніше нібито нічого не знала”. Таке «рішення» на орден, звичайно, не тягне, адже самі хрестоподібні конструкції зможе розсунути будь-яка будівельна техніка, а скидання будівельного сміття, що відбувалося тут не один місяць, було не стільки його утилізацією, скільки свідомим «нарощуванням» вулиці Морської, про який топ-менеджмент Таїровської селищної ради швидше за все знав.

Коли вони вперше забили тривогу, джерела в селищній раді неофіційно виправдовувалися: мовляв, це власник однієї з крайніх до лиману ділянок зміцнює берег. Але незабаром стало видно не тільки з квадрокоптерів, що мова йде про продовження вулиці, з перспективою нарізки нових ділянок штучного насипу. Принаймні, мешканці Сухого лиману зафіксували на відео, як вантажівки звозять на берег будівельне сміття і відходи, тим самим знищуючи природоохоронну зону.

ВІДЕО можна побачити ТУТ ( сторінка Совиньон Инфо у Фейсбук):

https://www.facebook.com/Sovinyoninfo/videos/pcb.2642658909355154/661180681131249/?type=3&theater&ifg=1

Одне радує: таїровська влада все-таки відмовляється від своїх сміливих комерційних проектів під тиском громадськості та ЗМІ,- і навіть робить вигляд, що виправляє свої помилки. Хоча й виходить це якось невміло і по-дилетантськи. Відтак, – отримуємо у підсумку замість комплексного вирішення проблеми, – хрести на тілі громади.

А може, то такий наш “хресний” хід?)

Автор – Данило Горячкін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *