В Одесі, Львові та Харкові проходять акції за відставку глави МВС Арсена Авакова

Увечері в четвер, 4 червня, акція протесту за відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова відбулась в Одесі.

Як повідомляє Думська, під будівлею Головного управління МВС в Одеській області прийшли близько 10 осіб, більшість з них — місцеві активісти. Акція тривала близько півгодини.

Були присутні також Олег Михайлик, Григорій Козьма, Сергій Ходіяк та інші активісти.

За словами Михайла Кузаконя, Аваков «повинен піти у відставку бо тягне країну на дно»:

«Завтра Аваков звітуватиме перед Радою, – заявив він. – Але там не буде справжніх цифр, які не буде правдивою статистики, не буде ні слова про корупцію, яка панує в міністерстві Авакова. Бюджет МВС – 93 млрд гривень, але при цьому ніхто не відчуває себе в безпеці, а рятувальники ГСЧС змушені жебрати. Запит на справедливість залишається без відповіді, а Аваков гарантує феодалам безвинність».

А вже 5 червня подібні, але багатолюдні акції протесту відбулися в інших регіонах країни.

Як повідомляє Громадське Харків, протестувальники прийшли під будівлю Харківської обласної державної адміністрації. Поліція розділила їх на дві групи. В одній  представники організацій Фрайкора, Правий сектор і Союз ветеранів АТО.

В іншій групі люди, які в розмові з поліції не ідентифікували себе, як членів якихось груп чи організацій. Поліція мотивувала це міркуваннями безпеки.

Учасники акції запалили червоні і чорні димові шашки, деякі тримали плакати з написами “Аваков чорт”.

У Львові під будівлею Головного управління МВС в регіоні прийшли близько 300 осіб, пише Радіо Свобода.

Серед учасників були в основному молоді люди.

Протестувальники тримали в руках плакати з написами “Вбивці повинні сидіти”, “Аваков має піти”, “Що там Кагарлик?”.

Жодної партійної символіки на акції не було.

Нагадаємо, протестні акції проти Авакова відбулися і у Києві, і ще у декількох великих містах. Вимога одна: міністра внутрішніх справ — у відставку. До старих причин додались зґвалтування поліцейськими жінки просто у райвідділку поліції в Кагарлику, перестрілка в Броварах, як в лихі 90-ті, хамство поліцейських в райвідділку поліції у Франківську щодо неповнолітніх, нерозкриття вбивства журналіста Шеремета та багато іншого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *