Кабмін послаблює карантин з 5 червня. Що й кому дозволять?

Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо чергового етапу послаблення карантину з 5 червня. Зокрема, планується відновити авіасполучення та дозволити не дотримуватися самоізоляції особам, старшим за 60 років.

Так, з 5 червня Уряд дозволив:

  • відновити роботу закладів громадського харчування, зокрема приймати відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • особам старше 60 років тепер можна буде не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • проводити релігійні заходи у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м²;
  • відновити внутрішнє авіасполучення.

Крім того, дозволяється проводити акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалювати рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

З 15 червня Кабмін дозволив відновити міжнародне авіасполучення з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України та перевезення пасажирів легковими автомобілями у кількості до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей молодше 14 років).

Разом з тим прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що у разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.

Станом на 3 червня, за даними МОЗ, до послаблення карантину не готові Київ та ще 7 областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Львівська, Рівненська, Харківська та Чернівецька.

Нагадаємо, станом на ранок 3 червня в Україні  зареєстрували 24 823 випадки коронавірусної інфекції COVID-19, з них 483 — за останню добу. Кабінет міністрів запровадив в Україні з 22 травня до 22 червня так званий “адаптивний карантин”. Також з 22 травня розпочався другий етап пом’якшення обмежень. А з 1 червня стартував третій етап послаблення карантину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *