Льотчики морської авіації вчились рятували людей в ускладнених умовах

Льотчики морської авіації під час навчально-тренувальних польотів вдосконалювали навички з техніки пілотування. І хоча негода внесла свої корективи, екіпажі літаків Мі-8 та Ан-26 здійснили вильоти й удень, і вночі.

Аби підтвердити свій професійний рівень, авіатори відпрацювали ведення повітряної розвідки, пошук «особи, що зазнала лиха», а також десантування особового складу рятувально-пошукових десантних груп, які тренувались під час зборів.

Про це повідомляє офіційний вебсайт Міністерства оборони України.

пілотНа фінальному етапі зборів із фахівцями та інструкторами пошуково-рятувальних і парашутно-десантних служб планувалось, що буде відпрацьовуватись десантування з великих висот, після чого особовий склад повинен був пролетіти під парашутом 15 км до вказаної цілі. Та через метеорологічні умови змушені були змінювати тренування. Коли дозвіл на польоти отримали, вирішили здійснювати складні стрибки з літака Ан-26 у складних метеорологічних умовах та вночі, коли точка приземлення підсвічується тільки аварійним маяком. Це вимагає від особового складу злагодженості дій”,– розповів начальник пошуково-рятувальної та парашутно-десантної служби ВМС ЗС України підполковник Анатолій Глиненко.

Під час тритижневого збору учасники вдосконалили навички здійснення стрибків на різні майданчики, за різних погодних умов, зокрема й на водну поверхню. Особливу увагу приділяли відпрацюванню саме позаштатних ситуацій, які могли б виникнути під час повсякденної діяльності.

За словами інструкторів, підготовка спеціалістів РПДГ процес складний й довготривалий. Головне завдання таких підрозділів –  пошук, надання допомоги й порятунок тих, хто зазнав «лиха». У будь-який спосіб, на будь- якій території.

Дуже рідко буває, що якась надзвичайна подія трапляється, коли світить сонечко, ідеальні погодні умови. Зазвичай, це складна ситуація, коли дуже не просто дістатись до місця евакуації, й саме тоді завдання покладається на наші підрозділи”, – розповів начальник РПДГ морської авіаційної бригади лейтенант Євген Дрьомін.

За словами підполковника Анатолія Глиненка, після завершенню зборів особовий склад інших підрозділів та формувань зможе навчати свій особовий склад, роз’яснювати особливість проведення саме морських рятувальних операцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *