У Тарутинський степ заселили диких ланей та куланів

До Тарутинського району привезли 20 куланів та 8 ланей. Наразі їх оселили у тимчасовому вольєрі, а пізніше їх випустять у дику природу. Про це повідомили в пресслужбі організації Rewilding Ukraine.

До Одещини тварин привезли з біосферного заповідника «Асканія-Нова». Раніше Тарутинський степ населяли кулани і лані, тепер їхню популяцію відновлюють.

Тварин планують випустити в дику природу восени або на початку наступного року. Природний випас допоможе підвищити біорізноманіття регіону, зменшити ризик пожеж та сприятиме розвитку екологічного туризму, зазначили в організації.

«Цей випуск кулану – перший крок довгострокової програми, метою якої є створення тут до 2035 року життєздатної вільної популяції від 250 до 300 куланів. Окрім Тарутинського степу ми плануємо повернути кулана на Жебріянську гряду поблизу м. Вилкове”, – прокоментував виконавчий директор Rewilding Ukraine Михайло Нестеренко.

Деяким тваринам причіплять GPS передавачі, що дозволить стежити за їх місцезнаходженням та надалі контролювати та аналізувати поведінку.

Довідка: Витривалий кулан – підвид азійського дикого віслюка. Протягом останніх двох століть внаслідок надмірного полювання та втрати середовищ існування, його чисельність зменшилася більш ніж на 95 відсотків. Кулан входить до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *