“Я вам влаштую бойові дєйствія!”: очільниця села з Татарбунарського району тримає в страху ціле село

До редакції сайту СИЛА ГРОМАД звернулася жителька села Вишневе Татарбунарського району, що на Одещині, з відчайдушним проханням домогти. Вона поскаржилася на голову села ІЛЬЇНУ Світлану Анатоліївну, яка, за її словами, ображає селян, зокрема, і її 78-річну бабусю. А за незручні питання погрожує навіть… вигнати з роботи.

Публікуємо текст від авторки.

«Я з с.Вишневого. Нещодавно в моєї бабусі стався інцидент з Світланою Анатоліївною, сільською головою Вишневого. У бабусі за будинком приблизно місяць назад розкопували труби водопостачання люди, які працюють від сільської ради. Вони сказали, що ремонтують. Після своєї роботи вони не закрили яму. На другий день бабуся звернулася до сільської ради, щоб вони прибрали за собою, на що сільська голова відповіла, що вони цього робити не будуть. Стався невеликий конфлікт.
П’ять днів тому у бабусі прорвало трубу водопостачання. Вона звичайно звернулась до Світлани Анатоліївни, на що та почала на бабусю кричати не своїм голосом, та казати: «У вас є діти, нехай вони і ремонтують». Бабуся сказала нам, що відбулося. Наступного дня бабуся знов пішла в сільраду, так як вода продовжувала витікати. Ільїна знов почала гніватися, кричати нецензурною лайкою і сказала, що бабуся заплатить за всю воду, яка звідти витікає. Бабуся позвонила нам і розповіла про свою біду. Стан у неї був, м’яко кажучи, не дуже добрий, вона плакала, хвилювалася. Моя мама зателефонувала до С.А. Ільїної, на що та звично почала сваритися. Я працюю в сільському будинку культури на посаді художнього керівника. Світлана Анатоліївна організувала в селі 6 травня суботник. Побачивши мене, сільська голова накинулася на мене з криками, лаялася, привселюдно ображала мою гідність. А вже 8 травня бабуся повідомила, що їй зовсім відрізали воду. Звичайно, Ільїна на це сказала, що труба аварійна і ніхто робити її не буде. А бабуся завжди платила вчасно, ніяких проблем не було, навіть платила наперед. Як бути в такій ситуації, до кого можна звернутися? Будь ласка підкажіть, що можна зробити. І чи можна взагалі щось зробити?!», – написала Владислава Гайдаржі, мешканка села Вишневе.

Ільїна10 травня ми зв’язалися з пані Владиславою телефоном. Вона працює у школі і одночасно художнім керівником (на 0,5 ставки) у сільському клубі. Стверджує: через ситуацію, яка склалася, очільниця села навіть погрожувала звільнити її з роботи, – незважаючи на те, що дівчина самотужки виховує 3-річну дитину. На питання, як це можливо, відповіла, що директоркою Вишнівської школи є кума одіозної голови села. Так само мовчать і депутати, – на зухвалу поведінку пані Ільїної не реагує жоден, бо “ніхто й слова не скаже, там всі свої, родичі, куми”.

Через матір Владислави, голова села передавала їй попередження у грубій формі: “Закрий доньці ротяку, бо я її роздеру”. А нецензурна лайка й образи в бік односельців не раз закінчуюються “авторитетними” погрозами на кшталт: “Я вас знищу, ви тут жить не будете”

Про некоректний рівень спілкування голови Вишнівської сільської ради Світлани Ільїної з мешканцями знають далеко за межами села. Односельці обурюються між собою, але страх залишитися без води, без роботи, небажання слухати лайку від голови сільради стримують людей від публічних звернень до органів районної влади. Але ж і терпіти далі диктаторську поведінку більше не хочуть.

Як стало відомо редакції, переслідування односельців відбувається за дивним принципом: ті, хто вболіває за долю села, хто висловлюється за приєднання Вишневого до Лиманської ОТГ чи до м. Татарбунари, – найбільше потерпають від свавілля очільниці ради.Ільїна

У такій ситуації, дійсно, складно чимось зарадити. Якщо сільська голова не вміє адекватно спілкуватися та розмовляти з виборцями, то виникає найперше питання: яким чином така людина вже третій термін перебуває на цій посаді? Чому виборці саме їй віддають перевагу? Невже на все село немає достойнішої людини, яка захищала б інтереси мешканців? Не перекриватиме водогін, замість допомоги у скрутній ситуації, – а без погроз і залякувань працюватиме задля розвитку села і процвітання його мешканців? Тим більше, отримуючи зарплатню з їхніх же податків.

Адже місцеву владу, голів міст і сіл ми обираємо якраз задля того, щоб вони опікувалися нашим добробутом, забезпечували нам тепло, воду, освітлення вулиць, якісні дороги, садки, школи – і навіть безпеку. Так, саме питання всебічного захисту у новостворених ОТГ стоять на чільному місці: громади створюють Центри безпеки, фінансують пожежні частини, будують житло для шерифів громад. Натомість у Вишневому, як розповіли нам люди, протягом десяти років саме місцева влада тримає своє населення у страху, створюючи дискомфортну і нелегку атмосферу для життя.

Невідомо, від кого пані Світлана Ільїна отримала, так би мовити, “повноваження на вседозволеність”. А можливо, такий спосіб керування громадою схвально оцінюють в Татарбунарській РДА чи районній раді, які нею опікуються? Адже поведінка пані Ільїної досі залишається безкарною.

Тим часом, мешканці Вишневого не збираються терпіти описані неподобства далі, і вимагають поваги до своїх прав і людської гідності.

Зі свого боку, СИЛА ГРОМАД публічно звертається до голови Татарбунарської РДА пана Андрія Чечила, голови райради Віктора Донкоглова, народного депутата Олександра Ткаченка, депутата Одеської обласної ради Трифона Антова з закликом дати оцінку описаній ситуації, і посприяти встановленню демократичного устрою в окремо взятому населеному пункті – селі Вишневому Татарбунарського району.

Насамкінець зазначимо, що лихослів’я, як і хамство, – зброя невпевнених у собі людей. Матюклива лайка – це не лише набір непристойностей. Подібна лексика свідчить про духовну хворобу людини, нестриманість, звужене мислення.

А от в діловій етиці спілкування у стилі тюремної лексики є прикладом не лише кричущої невихованості. А й адміністративним порушенням, – згідно статті 173 “Дрібне хуліганство” Карного кодексу України, за яке за законом “світить” штраф або 10-15 діб арешту.

Авторка – Віта Вакаренко

13 thoughts on ““Я вам влаштую бойові дєйствія!”: очільниця села з Татарбунарського району тримає в страху ціле село

  1. ооо такий сільський голова не тільки у Вишневому,в Білоліссі не чим не кращий,вже 5 гоків стукаємо у всі двері,щодо свавілля сусіда,який від заздрощів говоіий нам хату розвалити,а голова та депутати щей “кришують “його. Дійсно чому такі люди повинні бути на таких посадах по три сроки,коли вони у відкриту говорять ,що ненавидять односельців!

  2. Повністю згоден. Світлана Ільіна дуже підла та авторитарна людина яка створила біля себе кучку людей які їй у всьому потикають. Я сам мав з нею ситуацію до якої вона приклала всі зусилля щоб підкреслити свою авторитарність,але нічого у неї не вийшло. Дуже радий що в с. Вишневе є люди які можуть казати правду.

  3. Это всё провокация, Ильина очень толковый руководитель. А таким людям, как Владислава и её мать, а также бабушка, палец в рот не ставь, как говорят в народе! Когда Владислава только начала работать в школе, сразу вроди бы шло всё хорошо, потом стала прогуливать уроки, дети ходили бродом потому что нет учительницы… И т. Д. Вот потому и получала замечания от директора школы. И ещё, нашим людям в вишневом нужен именно такой человек как Ильина, строгий, решительный, справедливый.

  4. Для всіх хорошим точно не будеш. Щодо школи, я за три роки роботи в Вишневом, два рази затрималася, брехню розводити не треба. І взагалі, люди які потерпали від Цариці Світлани 1 також брешуть? Чи можливо всі люди скандалісти а вона – ЗОЛОТКО…?!…. В статті більш за все висвітлюється її некоректна поведінка, і зверніть увагу на те, що перш ніж написали статтю, розпитали людей..☝️ А ще….. В школі веду уроки хореографії ( як з’ясувалось – це найважливіші уроки в Вишнівськом НВК..😜🤣 ), а те що уроки англійської, це наприклад, і не тільки, не проводять то це нормально..😂

  5. Ты сама и ответила на свой комментарий, хорошим для всех не будешь. Ильина не может всем угодить. Я как житель Вишнёвого скажу свое мнение. Я знаю твою бабушку, маму и всю твою семью. Бабушка твоя когда работала в колхозе она со всеми ругалась, для неё день не защитывался, пока она не поругается с кем то, и ещё она была ” стукачом” . О маме твоей я вообще не буду говорить, там подлость, как смысл жизни, а также ненависть и эгоизм. Ты же сама знаешь как ты работаешь ездишь в Киев на свидания, даже когда ты на работе, дети постоянно тебя ждут, потому что ты опаздываешь и т. Д…. И вообще, прежде чем писать жалобы и упрекать кого-то, надо быть самой идеальной и по жизни, и в работе. А ильину нельзя упрекнуть в жлобстве, она действительно очень много сделала для нашего села. И ведёт себя как нормальный человек. А семья у неё действительно очень уважаемая семья в селе, и мама, и брат, и дети хорошие и воспитанные. И ещё один совет тебе как учителю, научись отвечать за свои поступки, а не обвинять кого-то, типа: ни я одна такая плохая, учитель английского языка тоже прогуливает уроки! Когда читаешь такое заявление, хочется назвать тебя ” учитель” в кавычках. Ведь так оно и есть, ты сама можешь назвать себя учителем? Не смеши людей и научись быть скромной.

  6. Ты только крысятничать можешь и взгляд кидать из-за шестерки своей, на большее и не способна. А я и не говорю, что я идеальна..😜 И больше дискутировать я тут не собираюсь. И смесью мою не надо трогать. С вашего рта да вам за шиворот..😘😜🤣

  7. Уважаемая Аленв!А почему вы скрываете свой никнейм?Может есть,что скрывать? Или это может говорить о том,что стукачем являетесь вы? Как может себе порядочный человек покрывать матом женщину,которой 80 лет??? Как можете вы таких выгораживать??? В статье речь идет о вашем “талантливом руководителе”,а не об этой семье! Кто вам дал такое право? Может ваш покровитель под видом Ильиной? КАК ЖАЛЬ,ЧТО ТАКИЕ ЛЮДИ СУЩЕСТВУЮТ как вы и ваш “талант”.Становясь( тем более 3 срок!)на такую должность,этот человек должен помогать людям,а не перекрывать бабуле воду и говорить пусть ваши дети вам помогают! Это как!? Норма!? Интересно,а если приедет комиссия с проверкой,как будет она выкручиваться???

  8. Что и требовалось доказать, ответ достойный бабы базарной и склочницы, но никак не учительницы! Горе- учитель! Бедные наши дети

  9. Уважаемая защитница,прежде чем боготворить свою идеальную ( по совместительству куму)включите свой мозг! Переходить на личности это удел слабых и невоспитанных людей! Речь в статье идет не о семье Владиславы и о ней лично,а о несоответствии работы человека,занимающего должность главы поселка.Она так много сделала для села…а вы конкретно можите перечислить множество тех заслуг,которые она сделала за свои 3 срока? Мне гадко от того,что глава(!?) посылает и оскорбляет пожилую женщину…это говорит лишь о непорядочности…о несоответствии занимаемой должности.

  10. Плохо опросили людей села Вишневое. Все прекрасно знают Владу и ее маму. Они живут тем, что бы кому-то делать гадости, и из-за каждой мелочи обращаются во все инстанции куда только можно. А вы себя видите ? Что у вас делается за огородом? Эти люди сливают всю гадость, помои и т.д на дорогу за своим огородом! Пройти невозможно! Там ногой уже нельзя ступить. А вы знаете какой смрад стоит ? Жаль что фото нельзя приложить. Такими бедными и несчастными их в этой статье высветлили что просто смешно!
    Люди вас совсем и не трогают . Потому что когда говно тронешь оно долго и ужасно воняет!

    1. Ви зміщуєте фокус теми з голови села і її ставлення до людей, які її обрали на іншу тему. Все у стилі “сам дурак”, це старий прийом, задля зміщення напрямку розмови в інше русло, аби відійти від теми головної )) Ми ж працюємо з дотриманням журналістських стандартів, і обов’язково будемо слідкувати за розвитком подій. Плануємо опитати й інших селян, і звичайно, звернемося за поясненнями до голови. Дякуємо за увагу до нашого видання!

  11. Дуже шкода що в одному селі люди, які живуть поряд багато років можуть так ганьбити і кпинити один одного. Не берусь когось вигородити бо ситуація мені конкретно невідома а хочу тільки спитати голову села чи дійсно працівники комунслужби села відключили старенькій бабці воду? Тільки одне слово: ТАК чи НІ…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *