За вихідні на коронавірус на Одещині захворіло 98 людей, 72 – у Подільську

Станом на 9:30 4-го травня всього зафіксовано 427 випадків COVID-19. У Подільську кількість пацієнтів із підтвердженим діагнозом «коронавірусна інфекція» складає 195 осіб.

Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций на сторінці у Фейсбук.

З 18 нових випадків виявлених на Одещині за добу, 17 зафіксовано 3 травня у Подільську, а в суботу їх було 55. Там працюють експерти медицини катастроф для контролю за ситуацією. Медики щодня ризикують своїм життям, аби надавати допомогу всім потребуючим.

Невтішна ситуація і в Біляївському районі, де у суботу підтвердили  інфікування на Covid-19 у 11 людей.

Зухвале ставлення до карантину та нехтування санітарними правилами призводить до невтішних результатів”, – повідомив Максим Куций.

Тим часом занепокоєння викликає ситуація у Подільську, де серед хворих на корнавірус майже половина – медпрацівників. Зараз там провели аналіз медичних карт пацієнтів. Всім, хто знаходиться на амбулаторному лікуванні та має хронічні хвороби чи в зоні ризику за віком, обіцяють зробити комп’ютерну томографію (КТ) для завчасного виявлення ускладнень.

Як і раніше, органам місцевої влади та власникам супермаркетів й продуктових магазинів категорично забороняється пропуск, знаходження та обслуговування людей без засобів індивідуального захисту.

Ці заходи будуть ефективними, якщо всі мешканці суворо дотримуватимуться карантину. Тільки після зменшення приросту нових хворих обмеження будуть пом’якшені.

Максим Куций закликає громадян бути свідомими й відповідальними, та суворо дотримуватися режиму карантину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *