Провокатори, напад на блогера і жалоба у масках: як минув день 2 травня в Одесі

Правоохоронці Одеси, що здійснюють превентивні заходи у центрі міста, зокрема біля Куликового поля та Соборної площі, припинили спробу двох осіб спровокувати конфліктні ситуації. Цьогоріч день пам’яті пройшов з дотриманням карантинних обмежень через коронавірусну епідемію. Поліція пропускала до меморіалу людей по двоє і супроводжувала їх.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

плакатВимога одягати пов’язки незаконна, жителі багатьох європейських країн їх не носять, я теж не буду”, – так відреагував на зауваження поліцейських один з одеситів літнього віку, якого зупинили біля Куликового поля.

Після безрезультатних спроб переконати його в необхідності дотримуватись вимог карантину поліцейські супроводили правопорушника до службового автомобіля.

Так само затримали ще одного правопорушника – молодика спортивної статури, що спробував зірвати наліпку з українською символікою із сумки одесита.

Правохоронці не повідомили журналістам про статус цих правопорушників, що не реагували на зауваження працівників поліції діалогу.

Правоохоронці також зупинили штовханину, що виникла біля Будинку профспілок після того, як один із жителів міста обурився українською мовою стрімера Валентина Ткачука та облаяв його. Нетерпимого до державної мови одесита і блогера розвели по різні сторони.

Варто зазначити, що станом на 13 годину біля Куликового поля стоять у черзі близько півсотні людей, що хочуть покласти квіти до імпровізованого меморіалу, де шість років тому загинули 48 учасників масових заворушень.

О 15 годині площу перед  Будинком профспілок закрили на дезинфекцію.плакат

З гучномовців поліцейських автомобілів, які чергують у районі Куликового поля, постійно звучать нагадування про карантинні обмеження, спрямовані на запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції COVID-19.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, 2 травня виповнюються шості роковини трагічних подій в Одесі, коли під час масових заворушень загинуло 48 людей. Понад 200 людей звернулися за медичною допомогою. Більшість жертв трагедії загинули у Будинку профспілок. Згодом слідством було встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й умисно сплановані. Рішенням Одеської міськради цього дня вшановують пам’ять загиблих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *