Навідріз відмовилась: в Лощинівці доглядальницю хворої жінки не можуть змусити пройти тест на Covid-19

Цю тривожну інформацію повідомили жителі Лощинівки Ізмаїльського району, пише bessarabiaua.media.

Як повідомлялося раніше, у слідчої Ізмаїльського відділу поліції 1 травня був виявлений COVID – 19, жінка зараз проходить лікування на самоізоляції. Проте напередодні співробітниця поліції провідувала в Лощинівці свою матір, у якої відучора теж був виявлений коронавірус, вона поступила на лікування в інфекційне відділення.

За словами лощинівців, за літньою жінкою на прохання дочки наглядала продавчиня продуктового магазину. Дехто з місцевих стверджує, що на момент здійснення покупок помічали, що вона не зовсім здорова. У магазині отоварювалася велика кількість людей, особливо в передвеликодні дні. Тепер покупці стурбовані своїм станом здоров’я. Через відмову продавчині пройти ПЦР-тестування неможливо зрозуміти реальну картину. Свою позицію та пояснює релігійними поглядами (жінка є членом місцевої протестантської церкви).

Очільник Лощинівки Віктор Паскалов підтвердив вказану вище інформацію.

Я їй двічі дзвонив, не можу змусити, вона навідріз відмовляється”, – нарікає він.

За словами Віктора Івановича, з продавцем провели бесіду секретар сільради і дільничний, вони узяли у жінки підписку про самоізоляцію.

Цього тижня в магазині торгує сестра контактної жінки: вони чергуються по тижнях. Зараз ніхто не може однозначно відповісти – чи заражалися жителі Лощинівки через продавця, і чи не інфікована її сестра, яка торгує нині? З урахуванням того, що багато лощиновців працюють в Ізмаїлі, у тому числі й на центральному ринку, припускають, – напередодні закінчення карантину на мешканців Ізмаїльського район може чекати неприємний сюрприз у вигляді масового зараження.

Адже через релігійну консервативність однієї людини можуть постраждати багато інших людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *