Одеські студенти на 3D-принтері друкують захисні щитки для лікарів

Студенти Одеської національної академії харчових технологій у лабораторії робототехніки виготовляють захисні щитки для лікарів, які працюють із хворими на коронавірус. Про це розповів студент, один із авторів проєкту Владислав Сидоров.

За два тижні студенти зробили більше 200 захисних щитків на 3D-принтері. Хлопець каже, одноразові щитки розраховані на 4 години використання. Друкують і багаторазові, які треба дезінфікувати.

З матеріалів в нас тут ПВХ-щиток, який або змінюється, або просто дезінфікується. Та носиться користувачем протягом доби”, – розповів Владислав.

За словами Владислава, принтери наносять пластик пошарово та з максимальною швидкістю, матеріал виходить, в основному, без браку. 12 пристроїв знаходяться у студентів вдома, завдяки чому засоби захисту друкуються цілодобово.

Сидоров“Зараз ми робимо приблизно 50 штук на день. Це в нас 24/7. Відправляємо їх по всіх областях України”, – пояснив Владислав.

Пластик та інші матеріали для виготовлення захисних щитків студенти отримують безкоштовно від людей, які бажають підтримати соціальну ініціативу.

Ми у Фейсбуці виклали інформацію про те, що ми виконуємо такі послуги. Зараз завдяки цьому посту люди донатять – кидають фінансову допомогу або ми отримуємо допомогу від наших партнерів, це додатковий пластик чи матеріали”, – додав Владислав Сидоров.

29 квітня 50 захисних щитків одноразового типу студенти передали до Київської районної державної адміністрації, де їх розподілять по лікарнях міста.

ВІДЕО – Суспільне. Одеса:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=3zUs_LzBbTA&feature=emb_logo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *